-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Irano opozicijos grupės biurų Londone kilo gaisras

Šalia Irano opozicinės grupės biuro Londone kilo gaisras, vėlai pirmadienį pranešė policija ir pridūrė, kad kol kas nėra įrodymų, jog tai buvo tyčinis išpuolis.
Ugniagesiai nuskubėjo gesinti Vilniaus Užupyje užsiliepsnojusio medinio namo
Ugniagesiai nuskubėjo gesinti Vilniaus Užupyje užsiliepsnojusio medinio namo / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Policija pranešė, kad incidentas įvyko ankstyvosiomis pirmadienio valandomis prie šiukšlių konteinerių stoginės šalia Irano liaudies modžahedų organizacijos (PMOI) Kriklvude, šiaurės vakarų Londone.

„Žinome, kad šis incidentas sukėlė vietos bendruomenės susirūpinimą“, – pirmadienio vakarą sakė detektyvas inspektorius Tony Bellisas.

„Šiuo metu nėra jokios informacijos, kuri leistų manyti, kad tai buvo tikslinis išpuolis, ir jis nėra laikomas susijęs su terorizmu. Tačiau dėl įvykio vietos ir dėl gretimose patalpose įsikūrusios organizacijos tyrime taip pat dalyvauja Metropoliteno policijos kovos su terorizmu vadavietės specialistai“, – pridūrė jis.

Londono ugniagesių brigada pranešė, kad gavusi iškvietimą į gaisrą 2 val. 15 min. (4 val. 15 min. Lietuvos laiku) išsiuntė tris mašinas, o ugniagesiai nustatė, kad pirmame aukšte esanti šiukšliadėžė yra sunaikinta.

Apie sužeistuosius nepranešta.

Irano nacionalinė pasipriešinimo taryba, kuriai priklauso PMOI, anksčiau paskelbė pareiškimą, kuriame apkaltino Irano režimą prisidėjus prie šio išpuolio.

„Klerikalinio režimo teroristai ir agentai panaudojo Molotovo kokteilius ir padegamąsias bombas, kad užpultų vieną iš PMOI rėmėjų biurų“, – sakoma pranešime.

Organizacija citavo kaimyną, kuris teigė matęs, kaip užpuolikas, metęs Molotovo kokteilį, pabėgo.

Šis incidentas įvyko netrukus po to, kai Britanijos vidaus žvalgybos agentūros MI5 vadovas pareiškė, kad saugumo tarnybos užkirto kelią daugiau nei dešimčiai Teherano planuotų išpuolių prieš Jungtinėje Karalystėje gyvenančius asmenis, kurie laikomi „režimo priešais“.

Londone įsikūręs persų kalba transliuojantis televizijos kanalas „Iran International“ taip pat sulaukė sustiprintos policijos apsaugos po to, kai sulaukė grasinimų, dėl kurių kaltina Teheraną, dėl to, kad nušvietė jau kelis mėnesius šalį krečiančius protestus.

PMOI yra kovotojų grupė, pasisakanti už Irano režimo nuvertimą ir savo vyriausybės įkūrimą.

Nuo 2008 metų Jungtinė Karalystė jos nebepriskiria prie teroristinių grupių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius