-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 11 /20:02

Prieš „Germanwings“ lėktuvo katastrofą gydytojai buvo suabejoję Andreaso Lubitzo tinkamumu skraidyti

Pilotui Andreasui Lubitzui, kuris sąmoningai sudaužė „Germanwings“ orlaivį Prancūzijos Alpėse, grėsė apakimas, jis turėjo problemų dėl regėjimo.
Andreasas Lubitzas
Andreasas Lubitzas / „Scanpix“/AP nuotr.

Apie tai, remdamasi prancūzų tyrėju, skelbia naujienų agentūra AP. Tyrėjas iš Marselio Brice'as Robinas reporteriams teigė, kad A.Lubitzas baiminosi, jog dėl regėjimo problemų jo darbo vieta gali pakibti ant plauko.

Tyrėjų teigimu, kai kurie gydytojai suabejojo jo tinkamumu skraidyti, tačiau neinformavo apie tai darbdavių. Medikus apriboja informacijos apie paciento sveikatą slaptumą numatantys įstatymai.

B.Robinas teigė, kad kai kurie gydytojai manė, kad A.Lubitzas nėra psichologiškai stabilios būklės, ir abejojo dėl jo tinkamumo skraidyti: „Gaila, tačiau apie tai informuoti darbdavių jie negalėjo, nes informacija apie paciento sveikatą yra slapta“.

Vokietijoje gydytojai, atskleidę informaciją apie paciento sveikatos būklę, rizikuoja sėsti už grotų. Tokios informacijos atskleisti negalima net tada, kai yra įrodymų, kad pacientas ketina įvykdyti rimtą nusikaltimą ar pats save žaloti.

Neseniai skelbta, kad „Germanwings“ pilotas A.Lubitzas prieš katastrofą kreipėsi į dešimtis gydytojų. Ketvirtadienį paskelbta, kad per penkerius metus iki katastrofos jis apsilankė pas 41 gydytoją. Iš jų tris kartus jis lankėsi pas psichiatrus.

Taip pat patvirtinta, kad A.Lubitzas „be jokių abejonių sąmoningai sudaužė lėktuvą“. Pareigūnai paskelbė apie „parengtinį tardymą, po kurio bus pareikšti kaltinimai dėl „Germanwings“ katastrofos“. Kol kas nėra aišku, ką palies kaltinimai dėl masinės žmogžudystės.

„Germanwings“ lėktuvas A320, skridęs iš Barselonos į Diuseldorfą, sudužo kovo 24-ąją Prancūzijos pietryčiuose. Visi lėktuvu skridę 150 žmonių žuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius