Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pro langą iškrito ir žuvo apie „Wagner“ samdinius Sirijoje daug rašęs Rusijos žurnalistas

Sekmadienį ligoninėje, taip ir neatgavęs sąmonės, mirė nepriklausomas Rusijos žurnalistas Maksimas Borodinas, kuris ketvirtadienį iškrito iš savo buto penktajame aukšte Jekaterinburgo mieste. Reporterio, pastaraisiais mėnesiais drąsiai ir daug rašiusio apie „Wagner“ samdinius Sirijoje, redaktorė įsitikinusi, kad apie savižudybę negali būti jokios kalbos.
Maksimas Borodinas
Maksimas Borodinas / „Facebook“ nuotr.

Sverdlovsko srities policijos atstovas pareiškė, jog „nepanašu, kad ši istorija – kriminalinio pobūdžio“.

Jo teigimu, M.Borodino buto durys buvo užrakintos iš vidaus, o įsilaužimo žymių nėra. Buto raktai buvo rasti pačiame bute. Jokio atsisveikinimo raštelio neaptikta.

Vis dėlto leidinio „Novy Den“, kuriame dirbo M.Borodinas, vyriausioji redaktorė Polina Rumianceva, tvirtina netikinti, kad žurnalistas pats pasitraukė iš gyvenimo.

„Kad suprastume, kas įvyko, turime patekti į butą. Užsiimame tuo. Jei atsiras bent menkiausia užuomina, jog tai galėjo būti nusikaltimas, visus apie tai informuosime“, – sakė ji.

Komentuodama galimą savižudybės versiją P.Rumianceva pažymėjo, kad tam M.Borodinas neturėjo jokių priežasčių.

Be to, velionio bičiulis Viačeslavas Baškovas balandžio 15-ąją feisbuke parašė, kad M.Borodinas jam paskambino ankstų balandžio 11 dienos rytą ir pasakė, kad jo daugiabutį apsupo kaukėti „silovikai“.

Anot V.Baškovo, M.Borodinas jam pasirodė įsitempęs, bet ne puolęs į isteriją ar neblaivus. Žurnalistas taip pat teigė draugui manantis, kad jo bute netrukus bus surengta apklausa, ir paprašė surasti jam advokatą.

M.Borodinas paskambino draugui ankstų balandžio 11 dienos rytą ir pasakė, kad jo daugiabutį apsupo kaukėti „silovikai“.

Po valandos M.Borodinas dar kartą paskambino bičiuliui ir pareiškė suklydęs – esą saugumo pareigūnai tiesiog rengė kažkokias pratybas.

„Po to jam jau neskambinau, nors laukiau, kol jis parašys ką nors feisbuke. Bet Maksimas nieko neparašė, o balandžio 13 dieną žiniasklaida pranešė, kad jis buvo rastas po balkonu ir dabar yra ligoninėje“, – rašė V.Baškovas.

M.Borodinas reguliariai rašė apie nusikaltimus ir korupciją, o pastarosiomis savaitėmis daug dėmesio skyrė privatiems rusų samdiniams, ypač iš grupuotės „Wagner“, kurių dešimtys, jei ne šimtai, žuvo vasarį Sirijoje.

Žurnalistas skelbė, kad keli žuvę kovotojai į Siriją buvo atvykę iš Asbesto miesto Urale.

„Facebook“ nuotr./„Wagner“ samdiniai Sirijoje
„Facebook“ nuotr./„Wagner“ samdiniai Sirijoje

Šių metų vasario 7-ąją grupė rusų samdinių tankais ir artilerija pabandė užpulti teritoriją, kontroliuojamą JAV remiamų režimo Damaske oponentų. Amerikiečiai atsakė antskrydžiais, kurie, kaip manoma, pražudė dešimtis rusų.

Nors Rusijos vyriausybė nepatvirtino aukų skaičiaus ir to daryti neprivalo, nes samdiniai oficialiai nėra susiję su šalies ginkluotosiomis pajėgomis, yra pranešimų, kad per incidentą žuvo daugiau nei 200 rusų samdinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius