Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PSO valstybės narės pasmerkė Rusijos atakas prieš Ukrainos sveikatos priežiūros įstaigas

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) valstybės narės trečiadienį didele balsų dauguma pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą ir išpuolius prieš sveikatos priežiūros įstaigas, taip dar kartą parodydamos paramą Kyjivui.
Sužeista nėščia moteris išgabenama iš rusų atakuotos Mariupolio ligoninės
Sužeista nėščia moteris išgabenama iš rusų atakuotos Mariupolio ligoninės / „AP“/„Scanpix“

PSO metinėje sprendimų priėmimo asamblėjoje Ženevoje susirinkusios šalys pareikalavo, kad Maskva nedelsiant nutrauktų visus išpuolius prieš ligonines.

Ženevoje susirinkusios PSO valstybės narės 80 balsų „griežčiausiai pasmerkė besitęsiančią Rusijos Federacijos agresiją prieš Ukrainą, įskaitant išpuolius prieš sveikatos priežiūros įstaigas, taip pat plataus masto išpuolius prieš civilius gyventojus ir svarbią civilinę infrastruktūrą“.

Prieš tokį pareiškimą balsavo devynios narės, dar 52 susilaikė.

Be Rusijos, prieš rezoliucijos projektą balsavo Kinija, Šiaurės Korėja, Sirija, Baltarusija, Kuba ir Alžyras.

Šiam žingsniui pritarė visos 27 Europos Sąjungos šalys, išskyrus Vengriją, kuri balsavime nedalyvavo.

Rezoliucijoje išreikštas „rimtas susirūpinimas dėl tebesitęsiančios nepaprastosios padėties sveikatos apsaugos srityje Ukrainoje ir pabėgėlius priimančiose šalyse, kurią sukėlė Rusijos Federacijos agresija prieš Ukrainą“.

Be kita ko, susirūpinimą kėlė platesnio masto humanitarinis poveikis, radiologinių, biologinių ir cheminių incidentų bei pavojų rizika ir pasaulinės aprūpinimo maistu krizės paaštrėjimas.

Rezoliucijoje Rusija raginama „nedelsiant nutraukti bet kokius išpuolius prieš ligonines ir kitas sveikatos priežiūros įstaigas“ ir užtikrinti netrukdomą prieigą prie žmonių, kuriems reikia pagalbos.

Prieš balsavimą Ukrainos ambasadorė Jevhenija Filipenko Pasaulio sveikatos asamblėjai sakė, kad Rusijos invazija praėjusių metų vasarį sukėlė „rimtą pavojų sveikatai, kuris tęsiasi iki šiol, nes Rusija kasdien atakuoja kritinę ir civilinę infrastruktūrą“.

Ji paragino PSO valstybes nares užimti principingą poziciją ir pritarti rezoliucijai „bei atmesti Rusijos bandymą atsikratyti atsakomybės už įsiveržimą į Ukrainą ir jo sukeltą nepaprastąją padėtį sveikatos apsaugos srityje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius