Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Respublikonai sieks Rusijos kišimąsi į rinkimus tiriančio R.Rosensteino apkaltos

JAV Atstovų rūmų respublikonai pateikė rezoliuciją dėl generalinio prokuroro pavaduotojo Rodo Rosensteino, vadovaujančio tyrimui dėl Rusijos kišimosi į 2016-ųjų prezidento rinkimus, apkaltos, praneša „The Washington Post“.
Rodas Rosensteinas
Rodas Rosensteinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Respublikonai Markas Meadowsas ir Jimas Jordanas kaltino R.Rosensteiną netinkamu vadovavimu tyrimui.

„Mums atsibodo, kad Teisingumo departamentas nesuteikia mums informacijos, kurią gauti turime teisę tam, kad atliktumėme savo konstitucinę pareigą, – J.Jordanas kalbėjo „Fox“. – Dar svarbiau tai, kad Amerikos žmonėms tai atsibodo. Todėl pateikėme rezoliuciją.“

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Markas Meadowsas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Markas Meadowsas

Savo ruožtu Atstovų rūmų lyderiai nuo tokių M.Meadowso ir J.Jordano pastangų atsiribojo.

M.Meadowsas ir J.Jordanas – konservatorių Atstovų rūmų laisvės asociacijos – vieno griežčiausių R.Rosensteino kritikų bloko – nariai. Visi 11 įstatymų leidėjų, pasirašę rezoliuciją, priklauso šiai asociacijai.

Pastarosiomis savaitėmis Atstovų rūmų respublikonai puolė R.Rosensteiną kaltindami, esą jis nepateikia visų reikalingų dokumentų, o jo veiksmai tyrime dėl Rusijos kišimosi į rinkimus yra nepakankamai skaidrūs.

Teisingumo departamento pareigūnai tikina pateikę didžiąją dalį informacijos, kurios reikalavo du pagrindiniai Atstovų rūmų komitetai.

Demokratai teigia, kad toks į R.Rosensteiną nukreiptas puolimas tėra pretekstas susilpninti specialiojo tyrėjo Roberto Muellerio tyrimą dėl Maskvos bandymų paveikti 2016-ųjų prezidento rinkimus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Muelleris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Muelleris

„Fox“ eteryje pasirodęs respublikonas Mattas Gaetzas teigė, kad tolimesni žingsniai lieka neaiškūs, nes savaitės pabaigoje Atstovų rūmai išsiskirstys vasaros atostogų.

„Mums, tikintiems, kad normos buvo pažeistos, buvo labai svarbu pasakyti, jog Rodui Rosensteinui turi būti įvykdyta apkalta“, – sakė jis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Trečiadienį trijų Atstovų rūmų komitetų demokratai išplatino bendrą pranešimą, kuriame rezoliuciją pavadino „tiesiogine ataka“ R.Muellerio tyrimui ir ragino prezidentą Donaldą Trumpą nepasinaudoti ja kaip pretekstu atleisti R.Rosensteiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius