-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 16 /14:08

Rostove prie Dono dega FSB būstinė

Rostove prie Dono esančiame Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pasienio departamento pastate kilo didžiulis gaisras.
Gaisras Rostove prie Dono
Gaisras Rostove prie Dono / „Telegram“ kanalas „BAZA“

Ketvirtadienį internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip dega Rostove prie Dono esantis FSB pasienio departamento pastatas.

Gaisro plotas pasiekė 800 kv. m ploto teritoriją, o ugniagesiai prašo šarvuotų skydų, kad apsisaugotų nuo sprogimų metu skraidančių nuolaužų ir skeveldrų.

Įraše matyti juodi tiršti dūmų stulpai iš pastato kylantys į keliasdešimties metrų aukštį. Dūmai matomi iš įvairių miesto dalių.

Pranešta, kad prieš prasidedant gaisrui pastate įvyko sprogimas. Visi žmonės buvo išvesti iš pastato. Į įvykio vietą sulėkė dvidešimt ugniagesių gelbėtojų padalinių.

Netoli gaisro buvo evakuoti visi automobiliai. Vieta buvo aptverta, o kelių policija blokavo Siversos gatvę.

Mūrinis sandėlio pastatas visiškai sudegė. Sprogimo priežastys kol kas nežinomos. Teigiama, kad per incidentą nukentėjo žmonės.

Susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanale „BAZA“ pranešama, kad prie įėjimo į FSB būstinės sandėlį gelbėtojai rado du vyrus. Jų būklė nežinoma.

Preliminariais duomenimis, pastato rūsyje dar gali būti žmonių.

Tuo tarpu ugniagesiai stengiasi neleisti ugniai per rūsį išplisti į gretimą, pagrindinį FSB pastatą. Į gaisro vietą atvyko šarvuota autocisterna.

Gaisro priežastis

Rostovo srities gubernatorius Vasilijus Golubevas pranešė, kad sprogimus Saugumo tarnybos pastate sukėlė trumpas elektros jungimas.

Buvo „nustatyta, kad gaisro priežastis – trumpas sujungimas pastato viduje esančioje elektros instaliacijoje. Dėl plintančios ugnies sprogo talpyklos su degalais ir tepalais, – sakė gubernatorius. Gaisras išplito 800 kv. m plote, dėl to sugriuvo dvi sienos“.

Jo teigimu, vienas nukentėjusysis buvo paguldytas į ligoninę su vidutinio sunkumo sužalojimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius