Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruandoje įvyko rinkimai, kuriuos prezidentas vadina tik formalumu

Ruandos piliečiai penktadienį rinko prezidentą. Rinkimų apylinkės atsidarė 7 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku ir užsidarė 17 val. (18 val.)
Rinkimai Ruandoje
Rinkimai Ruandoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Ruanda

Manoma, kad prezidentu trečiai kadencijai bus išrinktas šaliai vadovaujantis nuo 2000-ųjų Paulas Kagame, 2010 metais pelnęs 93 proc. balsų ir šiemet liepą per mitingą sakęs, kad „prezidento rinkimų diena tėra tik formalumas“.

Penktadienį užsienio reikalų ministrė Louise Mushikiwabo tviteryje šaipėsi iš žmogaus teisių gynimo organizacijos „Human Rights Watch“ vadovo Kennetho Rotho, pavadinusio Ruandos valdžią „žudikiška diktatūra“.

„Kenai, Kenai, Kenai... Tu vėl neišgėrei vaistų?“ – atsakė ji tviteryje, pasiūlydama, kad galinti „padėti“ jam atsigulti į psichiatrinę jos šalyje.

Su P.Kagame varžosi vienintelės legalios opozicinės Demokratinės žaliųjų partijos kandidatas Frankas Habineza bei nepriklausomas kandidatas Philippe Mpayimana. Trys potencialūs kandidatai buvo diskvalifikuoti, esą nesurinkę reikiamo savo šalininkų parašų skaičiaus.

Pasak Rinkimų komisijos sekretoriaus Charleso Munyanezos preliminarūs rinkimų rezultatai būsią paskelbti vėliau šią dieną. Balsavo daugiau kaip 80 proc. iš 6,9 mln. registruotų rinkėjų, nurodė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius