Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija neigia, kad Su-27 buvo pavojingai priartėjęs prie amerikiečių lėktuvo

Rusijos gynybos ministerijos atstovas generolas majoras Igoris Konašenkovas žurnalistams pareiškė, kad užsienio žiniasklaidos išplatinta informacija apie rusų lėktuvo Su-27 pavojingą priartėjimą prie amerikiečių žvalgybinio lėktuvo RC-135 virš Baltijos jūros balandžio 14 dieną neatitinka tikrovės.
Su-27
Su-27 / „Scanpix“/AP nuotr.

„Balandžio 14 dieną priešlėktuvinės gynybos budinčiosios pajėgos virš Baltijos jūros akvatorijos aptiko nežinomą oro taikinį, kuris dideliu greičiu judėjo Rusijos valstybinės sienos link. Taikiniui identifikuoti iš Baltijos laivyno aviacijos budinčiųjų pajėgų buvo pasiųstas vienas naikintuvas Su-27, kuris jį apskridęs nustatė, kad tas objektas yra JAV karinių oro pajėgų žvalgybinis lėktuvas RC-135U“, – sakė I.Konašenkovas.

Pasak jo, po vizualinio kontakto su rusų lėktuvu Su-27 žvalgybinis lėktuvas RC-135U pakeitė kursą priešinga Rusijos sienai kryptimi.

„Visas rusų lėktuvo skrydis vyko griežtai pagal tarptautines oro erdvės naudojimo taisykles, jokių neįprastinių situacijų nebuvo“, – tvirtino Rusijos gynybos ministerijos atstovas.

Pentagonas nurodė, kad žvalgybinis lėktuvas RC-135 skrido įprastiniu maršrutu.

Pentagonas šeštadienį pranešė, kad Rusijos naikintuvas SU-27 tarptautiniuose vandenyse virš Baltijos jūros „nesaugiu ir neprofesionaliu“ būdu buvo perėmęs JAV oro pajėgų žvalgybinį lėktuvą.

„JAV orlaivis misiją vykdė tarptautiniuose vandenyse ir nebuvo įskridęs į Rusijos teritoriją“, – apie ketvirtadienį įvykusį incidentą sakė Pentagono atstovė spaudai Laura Seal.

„Toks nesaugus ir neprofesionalus perėmimas kelia grėsmę, kad gali rimtai nukentėti visos į incidentą patekusių orlaivių įgulos“, – savo pranešime nurodė L.Seal apie pastarąjį incidentą.

„Svarbiausia, nesaugūs ir neprofesionalūs vieno piloto veiksmai gali be reikalo padidinti įtampą tarp šalių“, – pažymėjo ji.

Pentagonas nurodė, kad žvalgybinis lėktuvas RC-135 skrido įprastiniu maršrutu.

Incidentas įvyko netrukus po to, kai Rusijos šturmo lėktuvai Su-24, skraidydami poromis, pirmadienį ir antradienį ne vieną kartą praskrido labai arti valdomomis raketomis apginkluoto minininko „USS Donald Cook“.

Tie lėktuvai atrodė neginkluoti, bet vienas iš jų praskrido tik už 9 metrų nuo „Donald Cook“, kuris tuo metu buvo tarptautiniuose vandenyse už maždaug 70 jūrmylių (130 km) nuo Rusijos Kaliningrado srities krantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius