Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Rusijoje prašoma sugrąžinti mirties bausmę

Rusijos Konstitucinis Teismas buvo paragintas persvarstyti savo poziciją dėl mirties bausmės moratoriumo, nes Rusija nebėra Europos Tarybos narė, rašo UNIAN.
Rusijos Dūma
Rusijos Dūma / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prašau Valerijų Zorkiną (Konstitucinio Teismo vadovą – UNIAN) persvarstyti Konstitucinio Teismo poziciją dėl mirties bausmės moratoriumo, kuris susijęs su Rusijos įstojimu į Europos Tarybą.

Mes jau seniai nesame Europos Taryboje. Ukronacistų išpuolių ir teroro aktų fone reikėtų sugrąžinti mirties bausmę teroristams ir jų bendrininkams“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Valstybinės Dūmos deputatas lyderis Sergejus Mironovas.

Prieš kelias dienas apie mirties bausmės moratoriumo atšaukimą kalbėjo ir kitos parlamentinės partijos, Rusijos liberalų demokratų partijos (LDPR), lyderis Leonidas Sluckis.

„Tai, kas nutiko mūsų bendražygiui Vladlenui Tatarskiui, tai, kas dabar vyksta “specialiosios karinės operacijos„ laukuose, beldžiasi į mūsų širdis, kad reikia persvarstyti šią normą“, – sakė L.Sluckis Valstybės Dūmos plenariniame posėdyje.

Kadras iš vaizdo įrašo/V.Tatarskis išpakuoja gautą statulėlę
Kadras iš vaizdo įrašo/V.Tatarskis išpakuoja gautą statulėlę

Balandžio 2 d. per „kūrybinį vakarą“ Sankt Peterburge susprogdinta propagandistui ir karo vadui Vladlenui Tatarskiui įteikta statulėlė. Jis mirė.

Tą pačią dieną saugumo pajėgos sulaikė jam dovaną įteikusią merginą. Ji buvo opozicijos rėmėja Darja Trepova. Balandžio 4 d. ji buvo suimta 2 mėnesiams. Tyrimo duomenimis, kažkoks „organizatorius iš Ukrainos“ paprašė Darjos atnešti statulėlę su bomba į V.Tatarskio (tikroji pavardė Maksimas Fominas) ir jo gerbėjų susitikimą.

Tačiau vėliau atsakomybę už Rusijos V.Tatarskio nužudymą prisiėmė „Nacionalinė respublikos armija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius