Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos žvalgyba: už Rusijos propagandisto mirtį atsakingas V.Putinas

Ukrainos vyriausioji žvalgybos valdyba mano, kad dėl propagandisto Vladleno Tatarskio (tikrasis vardas Maksimas Fominas) likvidavimo kaltas pats Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.
Darja Trepova ir Vladlenas Tatarskis
Darja Trepova ir Vladlenas Tatarskis / Stop kadras iš video

Tokį pareiškimą padarė Ukrainos žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas šalies žiniasklaidai.

„Vladleną Tatarskį nužudė V.Putinas, kai vasario 24 d. įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo plataus masto invaziją. Asmeninė atsakomybė tenka Putinui ir visam jo rašistiniam režimui. Taip pat ir už visus daugiau nei 175 000 nužudytų rašistų, ir už kitus nužudytus išdavikus, nepriklausomai nuo to, ar jie žuvo dėl „nelaimingo atsitikimo“, ar sulaukė teisingo nuosprendžio iš vidaus pasipriešinimo pajėgų ar Ukrainos valstybės“, – tikino jis.

A.Jusovas pažymėjo, kad Rusijos propagandistams Ukrainos kalėjimuose bus daug saugiau nei Rusijoje.

Balandžio 2 d. Rusijos Sankt Peterburgo miesto centre, kavinėje, anksčiau priklausiusioje „Wagnerio“ įkūrėjui Jevgenijui Prigožinui, nugriaudėjo sprogimas, per kurį žuvo „karo žurnalistas“ Vladlenas Tatarskis (tikroji pavardė Maksimas Fominas) ir buvo sužeista dar 30 žmonių.

Rusijos saugumo pajėgos sulaikė Sankt Peterburgo gyventoją Darją Trepovą, įtariamą žmogžudyste, ir apkaltino ją terorizmu.

JAV karo studijų instituto analitikai išsakė prielaidą, kad prie V.Tatarskio likvidavimo galėjo prisidėti Rusijos vidaus pajėgos ir kad tai galėjo būti „įspėjimas“ J.Prigožinui.

Savo ruožtu Rusijos nacionalinis antiteroristinis komitetas apkaltino Ukrainos specialiąsias tarnybas ir Aleksejaus Navalno Antikorupcinio fondo rėmėjus nužudžius propagandistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius