Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos 76-osios oro desanto divizijos kariškiai, dalyvavę agresijoje prieš Ukrainą, atvyko į Baltarusiją

Nustatyta, kad pratybose Baltarusijoje dalyvauja Rusijos Vakarų karinės apygardos 76-osios šturmo-desanto divizijos (karinis dalinys 07264, Pskovas) daliniai. Vykstant ilgalaikiams masiniams protestams Baltarusijoje prieš Aliaksandro Lukašenkos režimą, prisidengiant šiomis pratybomis, tik remiantis oficialiais duomenimis, buvo dislokuota apie 300 Rusijos karių ir 70 specialiosios technikos vienetų.
Rugsėjo 14 d. Brestskij poligone Baltarusijoje prasidėjo Rusijos ir Baltarusijos pratybos „Slavų brolija – 2020“
Rugsėjo 14 d. Brestskij poligone Baltarusijoje prasidėjo Rusijos ir Baltarusijos pratybos „Slavų brolija – 2020“ / Nuotr. iš informnapalm.org

Tarptautinės žvalgybos bendruomenės „InformNapalm“ OSINT tyrimų duomenų bazėje yra patikimų duomenų apie 76-osios oro desanto divizijos karių dalyvavimą agresijoje prieš Gruziją, Krymo užgrobimo operacijoje ir karo veiksmuose Donbase. Visų pirma, dokumentais patvirtinta, kad 2014 m. „Černomorneftegaz“ (taip pat žinomo kaip „Višva Boiko“) gręžimo įrenginius užgrobė 104-ojo pulko desantininkai iš 76-osios Rusijos oro desanto divizijos. „InformNapalm“ savanoriai taip pat rinko 76-osios oro desanto divizijos vadų, apdovanotų už dalyvavimą agresijoje prieš Ukrainą ir Gruziją, duomenis.

Manevrų pradžios išvakarėse tapo žinoma, kad Serbija atsisakė dalyvauti šiose pratybose.

Pasak žiniasklaidos pranešimų, po karinių pratybų „Slavų brolija“ Baltarusijos kariškiai taip pat dalyvaus Rusijos strateginėse vadovavimo ir štabo pratybose „Kavkaz-2020“.

Asimetriniai kariniai veiksmai, siekiant sustabdyti Rusiją

Ukrainos šiaurėje, siekiant užkirsti kelią provokacijoms, nuo masinių protestų Baltarusijoje pradžios sustiprinta Baltarusijos ir Ukrainos sienos apsauga. Šalies pietuose tęsiasi ir kiti aktyvūs renginiai. Padėtis konflikto zonoje kol kas išlieka stabili, nors yra tam tikrų žvalgybos ženklų, kurie gali rodyti pasirengimą karo veiksmų eskalavimui Rytų Ukrainoje.

Be to, kaip pažymėta anksčiau, NATO žvalgyba „Kaukazo 2020“ pradžios išvakarėse aktyviai renka duomenis apie Rusijos Federacijos karinius objektus Kryme, taip pat suintensyvino demonstracinius aviacijos ir laivyno manevrus Juodojoje jūroje, kad sutramdytų Rusijos agresoriaus apetitą.

Rugsėjo 14 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgos taip pat pranešė, kad JAV oro pajėgų strateginiai bombonešiai B-52H, su Ukrainos naikintuvų priedanga, vėl buvo Ukrainos oro erdvėje ir vėl jų tikslas buvo Juodosios jūros akvatorija.

Daugiau skaitykite – informnapalm.org/lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius