Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2022 10 19 /07:49

Rusijos kariuomenė pripažįsta, kad jos karių padėtis Ukrainoje yra „įtempta“

Rusijos kariuomenė antradienį pareiškė, kad po kelių didelių nesėkmių rytuose ir pietuose jos karių padėtis Ukrainoje, atremiant kontrataką, yra „įtempta“.
Rusų kariai Lysyčanske
Rusijos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Situaciją specialiosios karinės operacijos srityje galima apibūdinti kaip įtemptą. Priešas neatsisako bandymų pulti Rusijos karių pozicijas“, – valstybinei televizijai „Rossija 24“ sakė generolas Sergejus Surovikinas, kuris jau 10 dienų vadovauja operacijoms Ukrainoje.

Vasaros pabaigoje Ukrainos pajėgos surengė kontrpuolimą pietuose ir vis labiau artėjo prie Maskvos okupuoto Chersono miesto.

Antradienį Rusijos karinių operacijų Ukrainoje vadas sakė, kad Rusijos kariuomenė ruošiasi evakuoti civilius gyventojus iš miesto.

Tą pačią dieną rusai taip pat pranešė, kad atkovojo teritoriją Ukrainos rytiniame Charkivo regione – tai pirmieji laimėjimai šioje teritorijoje po to, kai Maskvos pajėgos buvo nustumtos atgal per plataus masto kontrpuolimą.

Rusija paskelbė iš svarbaus Chersono miesto „evakuosianti“ gyventojus

Rusija taip pat paskelbė evakuosianti civilius gyventojus iš vieno svarbiausių pietų Ukrainos miestų. Chersonas yra vienas iš keturių Ukrainos regionų, kuriuos Maskva neseniai pareiškė aneksavusi.

Tai buvo pirmasis didelis Ukrainos miestas, atitekęs Rusijos pajėgoms po to, kai Kremlius vasario 24 dieną pradėjo invaziją.

Tačiau vasaros pabaigoje Ukrainos pajėgos surengė kontrpuolimą pietuose ir vis labiau artėjo prie miesto.

„Rusijos kariuomenė visų pirma užtikrins saugią Chersono gyventojų evakuaciją“, – sakė S.Surovikinas valstybinei televizijai „Rossija 24“, apibūdindamas situaciją kaip „labai sudėtingą“.

Pasak jo, Ukrainos smūgiai, nukreipti į civilinę infrastruktūrą, „kelia tiesioginę grėsmę gyventojų gyvybei“.

Taip pat Kremliaus paskirtas Chersono srities vadovas Vladimiras Saldo platformoje „Telegram“ paskelbė apie „organizuotą civilių gyventojų perkėlimą“ iš kelių srities savivaldybių į kairįjį Dnipro krantą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius