Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos karo laive „Moskva“ buvusio jūreivio motina: „Jis man paskambino ir verkė“

Apie 40 jūreivių žuvo, keli dingo be žinios ir dar daugiau buvo sužeista nuskendus karo laivui „Moskva“, pranešė nepriklausomas Rusijos laikraštis „Novaja Gazeta Europe“, remdamasis vieno laive buvusio jūreivio motinos pasakojimu.
Karo laivas „Moskva“
Karo laivo „Moskva“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Motina žurnalistams sakė, kad sūnus jai telefonu pasakojo, jog į Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmaną „Moskva“ iš sausumos pusės – Ukrainos teritorijos – pataikė trys raketos.

„Jis man paskambino ir verkė dėl to, ką matė. Tai buvo siaubinga“, – sakė ji ir pridūrė, kad jai pačiai buvo baisu laukti, kol sūnus baigs tarnybą.

Rašoma, kad jūreivis sūnus motinai nurodė negalintis atskleisti detalių to, ką matė, nes tai labai baisu. Daugeliui sužeistųjų sprogimo metu buvo nutrauktos galūnės.

Siekdamas apsaugoti jūreivį ir jo motiną, „Novaja Gazeta Europe“ nenurodė vardų bei pavardžių, tačiau pabrėžė, kad turi patikimų įrodymų, jog vaikinas tikrai tarnavo nuskendusiame Rusijos kariniame laive.

Rusijos gynybos ministerija iki šiol nepranešė apie jokias nuskendusio laivo aukas.

Kiek anksčiau sekmadienį skelbta, kad „Laisvosios Europos radijo“ Ukrainos tarnybos žurnalistai patvirtino, jog nuskendusiame karo laive „Moskva“ žuvo Rusijos armijos puskarininkis Ivanas Vachruševas. Pranešama, kad apie 41-erių metų kariškio mirtį socialiniame tinkle „Odnoklassniki“ pranešė jo žmona.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Laivo „Moskva“ įgula
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Laivo „Moskva“ įgula

Dėl laivo nuskendimo Rusija kaltina laive kilusį gaisrą ir audringą orą.

Laikraštis „Novaja Gazeta Europa“ buvo įsteigtas šio mėnesio pradžioje, siekiant apeiti Rusijos apribojimus žiniasklaidos laisvei. Laikraščio pirmtakas Rusijoje sustabdė savo veiklą po to, kai jam ne kartą buvo grasinta uždaryti leidinį dėl invazijos į Ukrainą nušvietimo.

Apskaičiavo pagal aikštės dydį

Naujienų agentūra UNIAN, remdamasi karinių jūrų pajėgų eksperto H.I.Suttono įžvalgomis, pranešė, kad galėjo žūti ar būti sužeisti pusė iš 510 įgulos narių.

Tokias išvadas ekspertas padarė išanalizavęs Rusijos gynybos ministerijos paskelbtą vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip okupuotame Kryme sutinkami maždaug 240 jūreivių iš laivo „Moskva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius