Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos lėktuvai prie Ukrainos sienos: Kyjivas įvertino realią grėsmę

Pasak Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjo Mychailo Podoliako, žiniasklaidos pranešimai apie šimtų Rusijos lėktuvų ir sraigtasparnių dislokavimą prie Ukrainos sienos masiniam oro antskrydžiui neatitinka tikrovės, pranešė naujienų agentūra „Unian“.
Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kanceliarijos patarėjas Mychaila Podoliakas
Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kanceliarijos patarėjas Mychaila Podoliakas / „Ukrinform“/„Scanpix“

Interviu metu M.Podoliakas pabrėžė, kad melagingų naujienų skleidimas apie aviacijos dislokavimą prie Ukrainos sienos yra vienas iš priešo informacinio karo ginklų.

„Šiandien yra daug spekuliatyvių informacinių temų... Apie didelį puolimą ir apie prie Ukrainos perimetro sutelktą aviaciją – sraigtasparnius ir lėktuvus. Nepamirškime apie pagrindinį dabartinio karo etapo komponentą – hibridinį komponentą... Rusija naudoja daug įvairių informacinių priemonių, kad užtikrintų maksimalią paniką“, – sakė jis.

M.Podoliakas pabrėžė, kad „taktinė Rusijos aviacija palei sienas yra nesąmonė“, be kita ko, atsižvelgiant į tai, kokia stipri dabar yra Ukrainos priešlėktuvinė gynyba.

„Matome nedidelius judesius, nieko daugiau. Nepastebime jokio reikšmingo orlaivių skaičiaus pasikeitimo pasienio perimetre.“

Tačiau Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas neatmetė galimybės, kad artimiausią savaitę Rusijos Federacija gali imtis demonstratyvių veiksmų su aviacija.

„Jūs ir aš suprantame Vladimiro Putino būseną. Žmogus toks neracionalus, taip neadekvačiai suvokia vykstančius procesus, kad gali bandyti gesinti (jo sukeltą) gaisrą aviaciniu benzinu... Galbūt, norėdama sukurti tokį grandiozinį siaubo vaizdą palei fronto liniją, Rusija vasario 20-24 d. pasitelks ką nors iš aviacinės technikos – be jau naudojamų raketų“, – teigė jis.

Apie lėktuvų ir sraigtasparnių sankaupą prie Ukrainos sienos pranešė leidinys „Financial Times“ ir spėjo, kad tai rodo Maskvos intencijas panaudoti aviaciją savo antžeminiam puolimui paremti.

Tuo tarpu britų žvalgyba pažymėjo, kad mažai tikėtina, jog Rusijos oro pajėgos ruošiasi plėsti aviacijos panaudojimą kare prieš Ukrainą.

Rusijos propagandistai taip pat teigė, kad ruošiamasi masiškai naudoti aviaciją kare prieš Ukrainą. Komentuodamas šiuos pranešimus Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad rusų bauginimas neturės jokių pasekmių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius