Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos policija vaikė prieš fašistuojančių partijų suvažiavimą protestuojančius žmones

Sankt Peterburge organizuotas fašistuojančių Europos partijų sambūris sukėlė kai kurių Rusijos piliečių pasipiktinimą. Kremlius atmetė visus kaltinimus galimu fašizmo rėmimu ir pavadino suvažiavimą „teisėta konferencija“, o protestuotojus vaikė Sankt Peterburgo policininkai.
Protestas prieš fašistų sambūrį Sankt Peterburge.
Protestas prieš fašistų sambūrį Sankt Peterburge. / „Twitter“ nuotr.
VIDEO: Protestas prieš fašistuojančių partijų suvažiavimą Rusijoje.

Į šį tarptautinį forumą buvo pakviesti atstovai iš graikų „Auksinės aušros“, Vokietijos nacionaldemokratų partijos, bulgarų „Atakos“, italų „Lombardijos lygos“ ir „Naujosios jėgos“, britų „Nacionalinės partijos“, ispanų „Nacionalinės demokratijos“, taip pat švedų ir danų nacionalistai.

„Kažkoks nuostabus fašizmo ciklas gamtoje. Tie patys žmonės iš fašistų tampa Rusijos draugais taip pat greitai, kaip vanduo pavirsta garais ir atgal. Ir tai – Leningrade, kurį per Antrąjį pasaulinį karą fašistai apsupę 900 dienų marino badu, prieš pat Pergalės 70-metį“, – rašė savo tinklaraštyje Rusijos opozicijos atstovas Aleksejus Navalnas.

Daugelis iš šių politinių partijų ar judėjimų net nesislėpdami vadina save nacionalsocialistinėmis jėgomis ir demonstruoja atvirą simpatiją nacių Vokietijos simbolikai ar Adolfo Hitlerio asmenybei. 

Rusijos „Tėvynės“ partijos teigimu, šio susibūrimo tikslas – vienyti panašias politines jėgas ir daryti įtaką sprendimams Europoje. Ekspertai šį Kremliaus „draugų klubą“ vadina naujuoju Kominternu. Tai jau ne pirmas toks Kremliaus bandymas remti ES priešiškas politines jėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas