-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos prokurorai: JAV fondo „Free Russia“ veikla kelia grėsmę šalies konstitucinei santvarkai

Rusijos valdžios nepageidautina pripažinta amerikiečių organizacija „Free Russia Foundation“ kelia grėsmę šalies saugumui, pirmadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Generalinė prokuratūra.
JAV veikiantis fondas „Free Russia“
JAV veikiantis fondas „Free Russia“ / Vikipedijos nuotr.

„Nustatyta, kad jos veikla kelia grėsmę Rusijos Federacijos konstitucinės santvarkos pagrindams ir saugumui“, – sakė institucijos atstovai.

Jų pranešime rašoma, kad „išnagrinėjus gautą medžiagą Rusijos generalinė prokuratūra nusprendė pripažinti nepageidautina užsienio nevyriausybinės organizacijos „Free Russia Foundation“ veiklą Rusijos teritorijoje“.

Penktadienį Rusijos teisingumo ministerija įtraukė šį fondą į nepageidautinų organizacijų sąrašą, „Interfax“ patvirtino ministerijos aukšto rango pareigūnas Andrejus Čumakovas.

Pasak jo, toks sprendimas priimtas vadovaujantis „Poveikio priemonių asmenims, siejamiems su žmogaus pagrindinių teisių ir laisvių, Rusijos piliečių teisių ir laisvių pažeidimais“ įstatymu.

„Free Russia Foundation“ yra rusų emigrantų įkurta nevyriausybinė nekomercinė organizacija. Jos deklaruojami tikslai yra suvienyti išeivius iš Rusijos, remti šalies „prodemokratines jėgas“, bendradarbiaujant su Vakarų ekspertų grupėmis.

Fondas buvo įsteigtas Vašingtone 2014 metais ir nuo to laiko įgyvendino virtinę projektų, susijusių su parama Rusijos „prodemokratiškiems judėjimams“, Rusijos ir Ukrainos „politiniams kaliniams“ ir rusų emigrantams. Organizacija taip pat imasi iniciatyvų, susijusių su kova prieš propagandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius