-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos URM iškvietė JK ambasadorę dėl B.Johnsono pastabų apie V.Putiną

Rusijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį iškvietė Jungtinės Karalystės ambasadorę Maskvoje, protestuodama prieš britų ministro pirmininko Boriso Johnsono „grubias“ pastabas apie prezidentą Vladimirą Putiną, sakoma ministerijos pranešime.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ambasadorei Deborah Bronnert pareikštas „griežtas“ protestas dėl „atvirai grubių Didžiosios Britanijos vadovybės komentarų apie Rusiją, jos lyderį, pareigūnus ir Rusijos žmones“, sakoma pareiškime.

„Ambasadorei buvo įteiktas pranešimas, kuriame teigiama, kad Didžiosios Britanijos valdžios atstovų įžeidžianti retorika yra nepriimtina. Padorioje visuomenėje įprasta atsiprašyti už tokius pareiškimus“, – pažymima URM pareiškime.

Rusijos pranešime nenurodoma, dėl kokių B.Johnsono komentarų į ministeriją iškviesta D.Bronnert, bet JK premjeras antradienį vakare Vokietijos transliuotojui ZDF pareiškė, kad V. Putinas nebūtų pradėjęs karo Ukrainoje, jei būtų moteris.

„Jei Putinas būtų moteris, o jis, aišku, toks nėra, bet jei būtų, tikrai nemanau, kad jis būtų pradėjęs beprotišką, mačistinį invazijos ir smurto karą taip, kaip pradėjo“, – sakė B.Johnsonas.

Pasak britų premjero, V.Putino invazija į Ukrainą yra „puikus pavojingo mačizmo pavyzdys“.

Kremliaus šeimininkas tokius B.Johnsono komentarus atmetė kaip „neteisingus“.

JK gynybos sekretorius Benas Wallace'as taip pat užsitraukė Maskvos pyktį, kai apkaltino Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovę spaudai, kad ji „kiekvieną savaitę daro pareiškimus, grasindama numesti ant ko nors branduolinę bombą ar kažką panašaus“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija savo pareiškime pabrėžė, kad „nepriimtina“, jog Britanijos pareigūnai „dalijasi sąmoningai melaginga informacija, ypač apie tariamus rusų grasinimus „griebtis branduolinių ginklų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius