Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 25 /16:41

Rusijos Užbaikalėje karys nušovė aštuonis tarnybos draugus

Rusijos Užbaikalėje vienas karys pradėjo šaudyti į tarnybos draugus savo kareivinėse ir aštuonis jų nužudė, o dar tris sužeidė, penktadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė vienas informuotas šaltinis.
Rusijos kariai
Rusijos kariai/Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Apie 18 val. 20 min. vietos (12 val. 20 min. Lietuvos) laiku per sargybos keitimą Užbaikalės krašto Čitos rajone esančios remonto ir technikos bazėje karys pradėjo šaudyti į savo tarnybos draugus iš tarnybinio šaunamojo ginklo.

Aštuoni kariai žuvo vietoje, dar du patyrė įvairaus sunkumo sužalojimų“, – rašoma naujienų agentūrai „Interfax“ išsiųstame pranešime.

„Šaudęs karys sulaikytas. Nukentėjusieji buvo skubiai nugabenti į karo ligoninę, kur jiems suteikta visa reikiama kvalifikuota pagalba. Pavojaus jų gyvybei nėra“, – priduriama pranešime.

„Remiantis preliminariais duomenimis iš įvykio vietos, kario veiksmus galėjo nulemti nervinis išsekimas, sukeltas asmeninių aplinkybių, nesusijusių su karine tarnyba“, – informavo institucija.

Pasak ministerijos, incidento aplinkybes aiškinasi jos išsiųsta komisija, vadovaujama gynybos viceministro generolo pulkininko Andrejaus Kartapalovo.

„Interfax“ duomenimis, incidentas įvyko dalinyje, esančiame Gorno gyvenvietėje Čitos rajone.

Internetu atvirai prieinami duomenys rodo, kad ten įsikūręs dalinys pavaldus Gynybos ministerijos 12-ajai vyriausiajai valdybai, atsakingai už branduolinę infrastruktūrą.

Nurodoma, kad Gorno gyvenvietė buvo įkurta „valstybės gynybos strateginiams uždaviniams spręsti“. Dauguma vietos gyventojų dirba vietos kariniuose daliniuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius