Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų ekspertas: V.Putinas planavo užimti Baltijos šalis, bet įsikibo į Ukrainą ir pasigailėjo

Žinomas rusų istorikas ir politikos analitikas Valerijus Solovėjus pareiškė, kad plataus masto invaziją į Ukrainą pradėjęs Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jau kelerius metus planavo didelę karinę kampaniją, bet iš pradžių jo taikiniai buvo kiti – Baltijos šalys.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak V.Solovėjaus, 2019–2020 m. sandūroje daugeliui Rusijos Federacijos gyventojų tapo aišku, kad diktatorius Vladimiras Putinas rengia didelę karinę kampaniją. Jo teigimu, turėjo būti užpultos NATO priklausančios Baltijos šalys, kuriose V.Putinas esą planavo hibridinę karinę operaciją, turėjusią pasižymėti didžiausiu efektyvumu. Tačiau galiausiai V.Putinas pasirinko vasario 24 d. atakuoti NATO nepriklausančią Ukrainą ir jau kovą dėl to pasigailėjo.

V.Solovėjus šias įžvalgas dėstė kanalo „Groši“ laidoje. Eksperto mintis pateikia Ukrainos naujienų agentūra „Unian“.

VIDEO: Путину сделали тяжелую операцию, и он свихнулся в бункере – Соловей

Anot V.Solovėjaus, V.Putino planai dėl Baltijos šalių buvo žinomi NATO. Todėl esą Baltijos šalyse prasidėjo didžiausios istorijoje karinės pratybos. Kaip nurodo V.Solovėjus, sąjungininkai ruošėsi sutikti Rusijos kariuomenę.

Vėliau, pasak politikos eksperto, V.Putinas savo planus atidėjo ir 2021 m. grįžo prie minties išeiti su didžiausio ir nenugalimojo valstybės veikėjo titulu. Krymo ir Donbaso jam neužteko. Diktatorius nusprendė užimti visą Ukrainą.

Anot V.Solovėjaus, svarbus buvo ir mistinis elementas. V.Putinas tikėjo hipoteze: „Jei pakeisi pasaulio žemėlapį, valdysi amžinai.“ Jį palaikė mažiausiai du žmonės. Pasak V.Solovėjaus, vienas iš jų gana gerai išmano mistiką.

Tai, kad nuo 2020 m. dėl COVID-19 pandemijos V.Putinas buvo faktiškai izoliuotas, taip pat turėjo neigiamos įtakos. Tai lėmė ne tik koronavirusas, bet ir sunki V.Putinui atlikta operacija.

V.Solovėjus pažymėjo, kad 2021 m. pabaigoje vienas šaltinis iš V.Putino aplinkos jam patvirtino, kad karas tikrai įvyks. Tuomet šaltinis teigė, kad V.Putinas renkasi datą ir yra įsitikinęs, kad Ukrainą užvaldys itin greitai.

Kaip paaiškino ekspertas, V.Putinas iš tikrųjų pats sugalvojo planą, kaip užimti Ukrainą. Šios invazijos idėjos jam nebuvo įteigtos.

Pagal V.Putino planą po dviejų savaičių turėjo kristi Odesa ir Mykolajivas, o tada rusai turėjo žygiuoti į Moldovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius