Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Afrikoje sudužus JT sraigtasparniui žuvo trys žmonės

Etiopijos kariniam sraigtasparniui sudužus Jungtinių Tautų komplekse ginčijamame Abjėjaus regione tarp Sudano ir Pietų Sudano žuvo trys įgulos nariai ir buvo sužeisti 10 keleivių, sakoma sekmadienį paskelbtame JT pranešime.
Sraigtasparnis Mi-8
Sraigtasparnis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešama, sraigtasparnis, skraidinęs 23 keleivius, sudužo šeštadienį JT Laikinųjų saugumo pajėgų Abjėjuje (UNISFA) komplekse.

Pranešime sakoma, kad per incidentą „žuvo trys įgulos nariai“ ir „10 keleivių buvo sužeisti, iš jų trys – kritinės būklės“.

Sraigtasparnis Mi-8 skraidino Etiopijos karius iš Kaduglio Sudane į Abjėjų, ginčijamą nuo Pietų Sudano nepriklausomybės paskelbimo 2011 metais.

„Tiriame šį incidentą“, – sakė UNISFA misijos vadovo ir pajėgų vado pareigas einantis generolas majoras Gebre Adhana Woldezgu.

Etiopijos taikdarių palaikai sekmadienį buvo parskraidinti į Adis Abebą per ceremoniją, kurioje dalyvavo šimtai UNISFA narių, sakoma atskirame šių pajėgų pranešime.

Gebre Adhana Woldezgu „atidavė paskutinę pagarbą kritusiems taikdariams, padėjęs vainikų ir pripažinęs šių taikdarių didvyrišką tarnybą Jungtinėse Tautose“.

UNISFA misiją atlieka tik Etiopijos pajėgos. Ši šalis į Abjėjų yra pasiuntusi apie 4,5 tūkst. karių.

JT Saugumo Taryba yra perspėjusi, kad padėtis Abjėjuje ir palei Sudano sieną su Pietų Sudanu „tebekelia rimtą grėsmę tarptautinei taikai“. Organizacija ragino abi šalis pademonstruoti konkrečią pažangą sienos demarkacijos ir stebėsenos srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius