Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Australijoje prapliupusios liūtys ir kilę potvyniai padeda kovoti su gaisrais

Smarkios liūtys penktadienį apėmė gaisrų ir sausros nualintą Australijos rytų pakrantę ir sukėlė potvynių Sidnėjuje, bet labai palengvino darbą ugniagesiams, Naujojo Pietų Velso valstijoje tebemalšinantiems dešimtis krūmynų ir miškų gaisrų.
Australai džiaugiasi lietumi
Australai džiaugiasi lietumi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rekordiškai sausi praeiti metai Australijoje lėmė neįprastai ankstyvą gaisrų sezono pradžią o Naujasis Pietų Velsas labiau nei kiti regionai nukentėjo nuo ugnies stichijos, šalyje pražudžiusios mažiausiai 33 žmones ir sunaikinusios daugiau kaip 3 000 namų.

Naujojo Pietų Velso kaimiškųjų vietovių priešgaisrinės tarnybos komisaras Shane'as Fitzsimmonsas sakė nusiteikęs optimistiškai, kad lietus artimiausiomis dienomis padės užgesinti kai kuriuos gaisrus. Pasak jo, valstijoje tebeliepsnoja 42 gaisrai, o 17 jų dar nėra suvaldyti.

„Lietus yra gerai verslui ir ūkiams, taip pat labai pravartus malšinant kai kuriuos iš gaisrų, su kuriais kovojame jau daug, daug mėnesių“, – kalbėjo pareigūnas.

„Nenorime sulaukti didelės žalos ir sutrikdymų dėl potvynių, bet ši permaina iš tiesų sveikintina po nepaliaujamo karštų, sausų orų laikotarpio“, – pridūrė Sh.Fitzsimmonsas.

Ugniagesiai aiškino neįstengsiantys suvaldyti kai kurių pietryčiuose liepsnojančių didelių gaisrų, jeigu kaip reikiant nepalis.

Prognozuojama, kad ateinančią savaitę lietaus juosta, judėsianti nuo šiaurės rytų į pietryčių pakrantę, bus pirmi per daugelį savaičių reikšmingi krituliai gaisrų alinamame regione.

Apie smarkias liūtis ir galimus staigius potvynius buvo perspėta didžiojoje dalyje Naujojo Pietų Velso pakrantės.

Tarnybos nurodė nuo trečiadienio valstijoje išgelbėjusios šešis dėl potvynių įstrigusius žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius