Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

S.Haidajus: jei Rusija praras Kreminą, „žlugs visa gynybos linija“

Kreminos mieste toliau vyksta intensyvūs mūšiai, nes Rusijos kariuomenė vis atnaujina savo pajėgas, antradienį sakė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus.
Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus
Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus / „AP“/„Scanpix“

„Rusijos okupacinės pajėgos per mėnesį, net šiek tiek daugiau, sugebėjo sukurti labai galingą gynybą. Ten vežama labai daug atsargų ir įrangos. Jie nuolat atnaujina savo pajėgas“, – teigė S.Haidajus.

Jo teigimu, nors Rusijos kariuomenė jau patyrė daug nuostolių, „jie vis tiek pristato naujų [karių], nes supranta, kad jei praras Kreminą, iš esmės žlugs visa gynybos linija“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienio vakarą pripažino, kad padėtis fronto linijose Bachmute, Kreminoje ir kitose rytinio Donbaso regiono vietovėse yra „sunki, skausminga“, nes Rusijos pajėgos naudoja visus turimus išteklius, kad „išspaustų bent kažkokią pažangą“.

Rusijos pajėgos Kreminos miestą užėmė dar pavasarį.

Tačiau S.Haidajus pabrėžė, jog kelias į miestą tebėra kontroliuojamas Ukrainos pajėgų, o tai reiškia, kad okupantams „nėra saugaus būdo šiuo keliu gabenti įrangą ar amuniciją Kreminos link“.

Prieš kelias savaites manyta, kad Ukrainos pajėgos yra ties Kreminos išvadavimo riba, tačiau, pasak Ukrainos pareigūnų, sudėtinga priartėti prie miesto dėl didelio teritorijos užminavimo.

„Sudėtinga nukeliauti net metrą, nes viskas užminuota ir nuolat vykdomas apšaudymas didelio kalibro pabūklais“, – CNN sakė S.Haidajus, atkreipdamas dėmesį, kad padėtis Kreminoje „radikaliai skiriasi nuo Bachmuto“.

„[Rusijos kariai] stengiasi apšaudyti galingiau, jie užėmė visus miškus, viską visiškai užminavo, o minų laukų žemėlapio juk niekas nežino. Todėl labai sudėtinga judėti pirmyn“, – nuogąstavo Luhansko karinės administracijos vadovas.

Vašingtone įsikūręs Karo studijų institutas, nuo pat pradžių atidžiai stebintis konfliktą, teigė, kad iš Rusijos tinklaraštininkų gauta informacija atskleidžia, jog „Rusijos pajėgos renka karius iš įvairiausių karo taškų, kad užpildytų spragas Svatovės-Kreminos fronto linijoje ir kompensuotų nuolatinį įprastinių dalinių degradavimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius