TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

S.Lavrovas: Rusija į išpuolį Kremliuje atsakys konkrečiais veiksmais

Indijoje viešintis Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas per spaudos konferenciją žurnalistams tvirtino, kad jiems nieko nereiškia Kyjivo ir Vašingtono pareiškimai, jog jie nėra susiję su Kremliaus dronų ataka, ir pažadėjo atsakyti konkrečiais veiksmais.
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas / „AP“/„Scanpix“

„Visiškai aišku, kad Kyjivo teroristai negalėjo to padaryti be savo šeimininkų žinios. Ir mes atsakysime ne kalbomis apie tai, ar tai kazusas, ar ne, o konkrečiais veiksmais“, – sakė jis žurnalistams.

S.Lavrovas nekomentavo, kokių konkrečių veiksmų planuoja imtis Rusija, tačiau priminė patarlę apie rusus, kurie lėtai įsitempia, bet greitai važiuoja.

Negana to, ministras užsipuolė Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskis ir jo komandą.

Jie „daro viską, kad žiniasklaidos erdvėje ir savo praktiniais veiksmais užtikrintų, jog bet kuri save gerbianti šalis susilaikytų nuo pokalbių ar bendravimo su jais. Tai yra faktas“, – pareiškė S.Lavrovas.

Jis pažymėjo, kad Rusija visada buvo pasirengusi spręsti „JAV bandymų pumpuoti Ukrainą ginklais pasekmes“.

„Matome, kad ryškėja suvokimas, jog tokių problemų negalima išspręsti ant kontaktinės linijos Donbase“, – pridūrė Rusijos užsienio reikalų ministro.

Pasak S.Lavrovo, Rusijos partneriai, visų pirma Indija ir Pakistanas, griežtai smerkia išpuolį prieš Kremlių ir ragina nustatyti atsakingus asmenis.

Iš pradžių Rusijos valdžios institucijos dėl išpuolio kaltino Ukrainą, vėliau pareiškė, kad prie jo prisidėjo ir Jungtinės Valstijos. Ukrainos valdžios institucijos kaltinimus neigia, Baltieji rūmai kaltinimus pavadino „absurdiškais“.

Tačiau Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas perspėjo Vašingtoną, kad abi galybės yra „ant atviro ginkluoto konflikto slenksčio“.

„Dedame pastangas, kad santykiai su JAV nenugrimztų į atviro ginkluoto konflikto bedugnę. Mes jau stovime ant krašto, ant šios bedugnės krašto“, – ketvirtadienį Rusijos valstybinei televizijai tvirtino S.Riabkovas.

Savo ruožtu JAV karo studijų instituto analitikai linkę manyti, kad „bepiločio lėktuvo ataka prieš Kremlių“ buvo inscenizuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius