Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijoje moterys galės vairuoti ir sunkvežimius bei motociklus

Saudo Arabijoje moterys galės vairuoti ne tik lengvuosius automobilius, bet ir sunkvežimius bei motociklus, pranešė šalies pareigūnai. Prieš tris mėnesius karalius Salmanas paskelbė įsaką, leisiantį moterims vairuoti nuo kitų metų birželio.
Rijadas
Rijadas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Saudo Arabijos generalinė kelių eismo direkcija penktadienio vakarą valstybinei naujienų agentūrai „Saudi Press Agency“ pateikė daugiau informacijos apie naująsias taisykles, kurios įsigalios panaikinus draudimą.

Direkcija patvirtino, kad moterims bus leista vairuoti motociklus ir sunkvežimius, ir pridūrė, jog karaliaus įsakyme numatoma, kad vairavimo taisyklės bus „vienodos“ tiek vyrams, tiek moterims.

Pasak jos, moterų vairuojami automobiliai neturės specialių valstybinių numerių, tačiau į avarijas patekusiomis ar eismo taisykles pažeidusiomis vairuotojomis rūpinsis specialūs moterų įsteigti ir vadovaujami centrai.

Saudo Arabija buvo vienintelė pasaulio šalis, uždraudusi moterims vairuoti. Istorinis sprendimas panaikinti šį draudimą nuo kitų metų birželio buvo palankiai sutiktas tiek pačioje karalystėje, tiek užsienyje.

Moterų teisių aktyvistės ištisus dešimtmečius kovojo dėl teisės vairuoti, daugelis jų pateko už grotų už draudimo pažeidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius