-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 11 /08:11

Šaudynės Kalifornijos mokykloje: žuvo 8-erių berniukas, du suaugusieji

Kalifornijoje, San Bernardino mieste, įvyko šaudynės. Per šaudynes pradinėje mokykloje žuvo du suaugusieji ir vaikas, patvirtino vietos policija.
Šaudynės Kalifornijoje
Šaudynės Kalifornijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia BBC, įtariamasis nušovė skirtis norėjusią žmoną, mokytoją, taip pat sužeidė du vaikus, buvusius šalia jos. Vienas jų mirė nuo patirtų sužalojimų. Tuomet, anot policijos, ginklą jis nukreipė į save.

Anot policijos, tai buvo „nužudymas ir savižudybė“.

Šaulio tapatybė įvardyta – jis 53-ejų Cedricas Andersonas. Jis įėjo į mokyklą kaip lankytojas, slėpdamas ginklą. Įėjęs į klasę, kurioje buvo 15 moksleivių su specialiaisiais poreikiais, vyras atidengė ugnį. Jis nušovė savo žmoną Karen Elaine Smith ir mirtinai sužeidė aštuonmetį Jonathaną Martinezą. Pastarasis buvo nugabentas į ligoninę, tačiau ten mirė. Kitas moksleivis – devynmetis – šiuo metu tebėra ligoninėje, jo būklė stabili.

Mokykla nedelsiant buvo evakuota.

Nort Parko pradinės, kurioje mokosi maždaug 500 vaikų nuo darželinukų iki šeštokų, moksleiviai buvo evakuoti į vietos koledžo miestelį netoliese, kur „užkandžiavo, žaidė ir žiūrėjo „Disney“ filmuką“, tviteryje parašė policijos departamentas.

Išsigandę moksleivių tėvai ir giminaičiai atskubėjo į mokyklą sužinoti, kokia vaikų padėtis, bet turėjo išverti kelias kankinamas valandas, kol dauguma jų įsitikino, kad jų vaikų tarp aukų nėra. Keli tėvai sakė televizijai, jog jų vaikai buvo dar per maži, kad galėtų turėti mobiliųjų telefonų, todėl nebuvo įmanoma su jais susisiekti ir įsitikinti, kad jie saugūs.

„Mačiau ant sienos užtiškusį kraują. Bėgau kaip galėdamas greičiau. Pamečiau batą“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo vienas moksleivis.

Vienas 11-metis AFP pasakojo išgirdęs šūvius, kai rašė matematikos testą.

„Pradėjau labai bijoti policijos specialiųjų pajėgų komandos, žmonės iš policijos nuovados įėjo pro duris mūsų išvesti, turėjome eiti pakėlę rankas“, – sakė jis.

Praėjusių metų gruodį 14 žmonių buvo nužudytas ir dar 21 sužeistas San Bernardino mieste, kai sutuoktinių musulmonų pora prieškalėdiniame vakarėlyje socialinių paslaugų centre ėmė šaudyti. Užpuolikai sutuoktiniai – Syedas Rizwanas Farookas ir Tashfeen Malik – kitą dieną buvo nukauti per susišaudymą su policija.

Tuo metu – dar iki šaudynių naktiniame klube „Pulse“ Orlande Floridoje – tai buvo daugiausiai aukų pareikalavusi ataka JAV teritorijoje nuo 2001 metų rugsėjo 11-osios.

Pakistane gimusi T.Malik, kuri su JAV gimusiu vyru susipažino per musulmonišką pažinčių svetainę ir kuri už jo ištekėjo Saudo Arabijoje, feisbuke buvo prisiekusi ištikimybę „Islamo valstybei“ (IS) ir atliko svarbų vaidmenį jį radikalizuojant.

Pirmadienio tragedija pradinėje tikriausiai vėl pakurstys JAV debatus dėl smurto panaudojant šaunamuosius ginklus. Bandymai įvesti griežtesnę ginklų kontrolę šalyje žlugdavo, nepaisant ilgos virtinės šaudynių.

Po paskelbto nemokumo mėginantis atsigauti San Bernardinas yra žinomas dėl didelio smurtinio nusikalstamumo, ypač – žmogžudysčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius