Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Makedonijos policija sunkvežimiuose aptiko 148 migrantus

Šiaurės Makedonijos policija pranešė aptikusi per dvi atskiras operacijas centrinėje ir šiaurinėje šalies dalyse 148 į sunkvežimius susigrūdusius migrantus ir sulaikiusi du įtariamus prekeivius žmonėmis.
Migrantai Šiaurės Makedonijos ir Graikijos pasienyje
Migrantai Šiaurės Makedonijos ir Graikijos pasienyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak policijos, patrulis trečiadienį sustabdė vieną iš sunkvežimių ir jį lydėjusį keleivinį automobilį netoli Demiro Kapijos miestelio, esančio maždaug už 110 km į pietus nuo sostinės Skopjės.

Pareigūnai priekaboje aptiko 103 migrantus, įskaitant 29 vaikus. Dauguma migrantų – 81 – atvyko iš Pakistano, dar 10 – iš Afganistano, aštuoni – iš Indijos, du – iš Egipto ir po vieną iš Irano ir Sirijos. Dėl įtariamo neteisėto žmonių gabenimo buvo sulaikyti du makedoniečiai.

Atvykėliai buvo perkelti į migrantų prieglaudą pietiniame Gevgelijos pasienio miestelyje. Dabar jie laukia deportacijos į Graikiją, iš kur jie, kaip manoma, kirto Šiaurės Makedonijos sieną.

Dar 45 migrantai iš Sirijos, Bangladešo, Somalio, Pakistano ir palestiniečių teritorijų vėlai trečiadienį buvo rasti apleistame sunkvežimyje netoli šiaurinio Vaksincės kaimo, esančio pasienyje su Serbija. Policija pranešė, kad transporto priemonės vairuotojas pasišalino iš įvykio vietos.

Graikijos siena su Šiaurės Makedonija buvo uždaryta anksčiau šiemet dėl koronaviruso pandemijos. Tačiau prekybos žmonėmis tinklai tebėra aktyvūs: jie gabena migrantus, keliaujančius iš Turkijos į Graikiją ir vėliau mėginančius per šiauriau esančią Serbiją pasiekti labiau klestinčias Europos Sąjungos šalis.

Pasak policijos, pareigūnai vien liepą sulaikė 567 migrantus, bandžiusius neteisėtai tranzitu pervažiuoti Šiaurės Makedoniją. Taip pat dėl įtariamo nelegalaus migrantų gabenimo buvo areštuoti devyni asmenys, įskaitant tris Serbijos piliečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius