Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sirijoje per antskrydžius žuvo „al Qaeda“ padalinio atstovas spaudai ir dar apie 20 džihadistų

Tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ padalinio Sirijoje „al Nusra Front“ atstovas spaudai, jo sūnus ir dar 20 džihadistų žuvo sekmadienį per antskrydžius šalies šiaurės rytuose, pranešė padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija.
Smūgis iš bepiločio orlaivio Sirijoje.
Smūgis iš bepiločio orlaivio Sirijoje. / „Scanpix“/AP nuotr.

Antskrydžiai buvo surengti „al Nusra Front“ bastione Kafr Džalese, kur tuo metu vyko aukšto rango islamistų kovotojų susitikimas. Jame dalyvavo ir šio „al Qaeda“ padalinio atstovas spaudai Abu Firasas al Suri, pranešė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

„Abu Firasas al Suri, jo sūnus ir dar mažiausiai 20 „al Nusra Front“ bei „Jund al Aqsa“ džihadistų ir kovotojų iš Uzbekistano žuvo per oro smūgius Idlibo provincijoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas.

Kol kas neaišku, ar antskrydžius surengė Sirijos režimo karo lėktuvai, ar jos sąjungininkės Rusijos oro pajėgos.

Taip pat buvo atakuoti dar du „al Nusra Front“ ir su ja susijusios džihadistų grupuotės „Jund al Aqsa“ taikiniai Idlibo provincijos šiaurėje, o per šiuos smūgius buvo sužeista daug žmonių, sakė R.A.Rahmanas.

Siras Abu Firasas al Suri, kurio tikrasis vardas buvo Radwanas Nammousas, kovojo prieš sovietų pajėgas Afganistane, kur susipažino su "al Qaeda" lyderiu Osama bin Ladenu ir jo globėju Abdullah Azzamu, o 2011-aisiais sugrįžo į Siriją, rašė jo šalininkai socialiniame tinkle „Twitter“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius