Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos prezidentas B.al Assadas: kaltinimai dėl cheminės atakos Dumoje yra farsas

Kaltinimai, kad Basharo al Assado pajėgos praėjusį mėnesį panaudojo cheminį ginklą Dumos mieste, yra „farsas“, ketvirtadienį pareiškė Sirijos prezidentas.
Basharas al Assadas Sočyje
Basharas al Assadas: kaltinimai dėl cheminės atakos Dumoje yra farsas / „Sputnik“ nuotr.

„Pažiūrėkite vaizdo įrašus – jie visiškai suklastoti“, – sakė B al Assadas Graikijos dienraščiui „Kathimerini“.

„Kai kalbama apie cheminius ginklus, kaip gali būti saugūs gydytojai ir slaugytojai, dirbantys cheminėmis medžiagomis užterštoje aplinkoje be jokių apsauginių kostiumų, be nieko, kurie tiesiog lieja ant nukentėjusiųjų vandenį? O nukentėjusieji pasveiksta vien nuprausti vandeniu... Visa tai – farsas“, – kalbėjo jis.

„Jie kalba apie 45 aukas. Kai tokiame rajone panaudojamas MNG (masinio naikinimo ginklas), turėtų būti šimtai ar tūkstančiai aukų“, – pridūrė B.al Assadas.

Tarptautinį pasipiktinimą sukėlė po atakos Dūmoje paskelbti šokiruojantys vaizdai, kuriuose buvo matyti suaugę žmonės ir vaikai, paveikti kovinės cheminės medžiagos.

Po balandžio 7 dieną įvykdytos cheminės atakos, per kurią, kaip skelbiama, buvo panaudoti chloras ir zarinas, Vakarai raketomis smogė kariniams objektams Sirijoje. Tai buvo didžiausio masto Vakarų ataka prieš Damasko režimą septynerius metus trunkančiame kare.

Damasko režimas ir jį palaikanti Maskva apkaltino sirų savanorius JAV ir jų sąjungininkių nurodymu surežisavus kadrus apie tariamą cheminę ataką.

B.al Assadas tvirtina, kad Sirija dar 2013 metais perdavė visą savo cheminį arsenalą. Jis taip pat sako, kad jo armijai būtų buvę nelogiška panaudoti cheminį ginklą teritorijoje, kurią visiškai kontroliuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius