Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Smūgių garso niekada nepamiršiu“: sulaikytas minskietis slapčia nufilmavo pareigūnų elgesį

Minske sulaikytas vyras slapčia nufilmavo, kaip OMON pareigūnai elgėsi su suimtaisiais. Portalas Tut.by rašo, kad Denisas Germanovas buvo tikras, jog jo padarytas vaizdo įrašas bus sunaikintas, tačiau po sulaikymo paleistas į laisvę ir grįžęs pasiimti daiktų vyras rado kamerą, iš kurios vaizdo įrašas ištrintas nebuvo.
Sulaikytas minskietis slapčia nufilmavo pareigūnų elgesį
Sulaikytas minskietis slapčia nufilmavo pareigūnų elgesį / Stopkadras

D.Germanovas rugpjūčio 10-osios vakarą buvo sulaikytas Nugalėtojų prospekte. Jis stovėjo „solidarumo grandinėje“, o kai į protesto vietą atvyko OMON pareigūnai, vyras jiems nesipriešino – pakėlė rankas į viršų, nesiginčijo ir nekibo niekam į atlapus.

D.Germanovas teigė kad net neprisiminė, kodėl vykdamas į protestą rugpjūčio 10-osios vakarą nutarė prie savo dviračio prisisegti kamerą. Kamera buvo nedidelė, tad tikėtina, kad pareigūnai jos tamsoje nepastebėjo, tad ji veikė toliau. Kai sulaikyti protestuotojai buvo išvežti į Okrestino izoliatorių, Denisas suprato, kad reikia kažką daryti.

VIDEO: Kas vyksta OMON furgono viduje. Žmogus nufilmavo savo paties sulaikymą

„Atsegiau kamerą ir ją įsidėjau į kojinę. Jei kamera būtų buvusi rasta, mane būtų nužudę, – kalba 48 metų amžiaus minskietis. – Mums liepė išsitraukti raištelius iš batų, sudėti visus savo daiktus į tam skirtą talpą, buvo prietema. Tuomet dantimis ištraukiau kameros baterijas, sudėjau savo žiebtuvėlį, cigaretes, raktus, kamerą. Kai po keturių dienų mane paleido, atėjau susirinkti daiktų į izoliatorių, ten buvo ir kamera.“

Garsus, kuriuos girdėjo mušant žmones, Denisas pavadino laukiniais.

D.Germanovo nufilmuotame vaizdo įraše matosi, kaip OMON pareigūnai savo furgonėlyje muša sulaikytus asmenis. Vienas iš sulaikytųjų tvirtina iš darbo ėjęs namo, tačiau iš pareigūnų sulaukė keiksmažodžių ir smūgių.

D.Germanovas taip pat patyrė pareigūnų smurtą. Vyras planuoja kreiptis į teisėsaugą dėl patirtų sužeidimų ir OMON elgesio.

Portalas Tut.by šį vaido įrašą nusiuntė Minsko miesto vykdomojo komiteto Vidaus reikalų departamentui (GUVD) ir Generalinei prokuratūrai.

„Mes neturime teisės komentuoti savo tarnautojų veiksmų. Jeigu pilietis nesutinka su milicijos pareigūnų veiksmais, jis gali kreiptis į Tyrimų komitetą arba prokuratūrą“, – teigė Minsko GUVD atstovė Natalija Ganusevič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius