-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 05 /17:18

Somalyje per kovas su „Shabaab“ žuvo vienas JAV karys, du sužeisti

Per bendrą su Somalio pajėgomis operaciją prieš grupuotės „Shabaab“ kovotojus žuvo vienas JAV karys, sužeisti du, pranešė penktadienį JAV pajėgų Afrikoje vadavietė (AFRICOM).
„Al Shabaab“
Somalyje per kovas su „Shabaab“ žuvo vienas JAV karys, du sužeisti / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Gegužės 4 dieną, vienas JAV karo tarnybos narys buvo nukautas per operaciją prieš „Shabaab“ netoli Baryro Somalyje, apie 65 km į vakarus nuo Mogadišo“, sakoma pranešime, kuriame dar nurodoma, kad JAV pajėgos „atlieka konsultacijų ir paramos misiją greta Somalio nacionalinės armijos karių“.

AFRICOM atstovė Robyn Mack naujienų agentūrai AFP pranešė, kad dar du JAV kariai buvo sužeisti.

Ji sakė: „Į kariškius pataikė lengvųjų šaunamųjų ginklų ugnis, kai jie dalyvavo konsultacijų ir paramos misijoje su Somalio nacionalinės armijos kariais. Per šį incidentą dar du JAV kariai buvo sužeisti. Jie abu sulaukė tinkamo medikų dėmesio.“

„Į kariškius pataikė lengvųjų šaunamųjų ginklų ugnis, kai jie dalyvavo konsultacijų ir paramos misijoje su Somalio nacionalinės armijos kariais. Per šį incidentą dar du JAV kariai buvo sužeisti. Jie abu sulaukė tinkamo medikų dėmesio.“

Somalyje dislokuotos JAV specialiosios pajėgos dalyvauja vietos pajėgų apmokymuose ir remia Somalio karius jų kovoje su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusia islamistų grupuote „Shabaab“.

Šių metų pradžioje inauguruotas JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasirašė direktyvą, sušvelninančią JAV pajėgų karo veiksmų pradžios taisykles Somalyje, ir nurodė į šalį išsiųsti dešimtis reguliariosios kariuomenės karių iš 101-oios oro desanto divizijos.

1993 metais, kai paskutinį kartą į Somalį buvo įvestas didžiulis JAV karių kontingentas, šalies sostinėje Mogadiše per nesėkmingą operaciją žuvo 18 JAV karių. Šis incidentas buvo įamžintas knygoje ir filme „Juodojo vanago žūtis“ (Black Hawk Down).

Pastarąjį dešimtmetį „Shabaab“ siekia nuversti tarptautinės bendruomenės palaikomą Somalio vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius