Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Staigmena: rusai vis labiau gerbia LGBT bendruomenės teises

Beveik pusė Rusijos gyventojų pasisako už lygias teises LGBT bendruomenės nariams. Toks sąlyginai geras rodiklis šalyje nebuvo užfiksuotas jau 14 metų, skelbia apklausą atlikęs nepriklausomas sociologinis Jurijaus Levados centras.
LGBT aktyvistai Sankt Peterburge
LGBT aktyvistai Sankt Peterburge / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo 2013 metų, kai Rusija uždraudė skleisti „gėjų propagandą“ nepilnamečiams, valdžios pareigūnai neleidžia rengti „Pride“ eitynių ir kitų renginių. Kasmet požiūris į seksualines mažumas agresyvėjo.

Tačiau dabar 47 proc. apklaustų rusų sutiko, kad „gėjai ir lesbietės turėtų džiaugtis tokiomis pat teisėmis, kaip ir kiti piliečiai“. Su tokiu teiginiu nesutiko 43 proc. apklaustųjų.

Į tokį patį klausimą 2013-aisiais, kai buvo priimtas liūdnai pagarsėjęs įstatymas dėl nepilnamečiams esą žalingos „gėjų propagandos“, teigiamai atsakė 39 proc. rusų.

Politikos analitiko Aleksejaus Makarkino manymu, švelnėjančios nuostatos LGBT bendruomenės atžvilgiu Rusijoje sietinos su gerokai mažesniu homofobiškos propagandos valstybinėje žiniasklaidoje, ypač televizijoje, kiekiu.

„Bet jei televizija vėl pradės rodyti užsivedusius žmones, rėkiančius apie tūkstantmetes Rusijos moralines vertybes ir iškrypėlius, tolerancijos LGBT bendruomenės atžvilgiu vėl sumažės“, – įspįjo A.Makarkinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius