Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tigro ir ožio draugystėje Rusijos advokatas įžvelgia „gėjų propagandą“

Neįprasta tigro Amūro ir ožio Timūro draugystė tapo sensacija Rusijoje ir už jos ribų. Draugiškai Primorsko safario parke kartu gyvenantys gyvūnai užkliuvo vienam Sibiro advokatui, tigro ir ožio draugystėje įžvelgusiam „gėjų propagandą“, draudžiamą homofobija garsėjančioje Rusijoje, rašo „Laisvosios Europos“ radijo interneto svetainė.

Teisininkas Aleksejus Krestianovas tikina, kad Amūras su Timūru skleidžia „gėjų propagandą“ vaikams ir už tai atsakingas safario parko darbuotojas turi būti nubaustas.

„Homoseksualumas egzistuoja įvairiomis formomis tarp gyvūnų ir žmonių, bet Rusijos Federacijoje priimtas įstatymas prieš šią propagandą“, – sakė teisininkas.

A.Krestianovas, dirbantis vienoje teisinėje įmonėje Novosibirske, teigė, kad du viename narve gyvenantys gyvūnai rodo vaikams, kad homoseksualumas yra priimtinas, nes, jo teigimu, vaikai neskiria žmonių ir gyvūnų pasaulio.

„Suaugusieji supranta, kad jie ne žmonės. Bet vaikams gyvūnai yra draugai, jie turi vardus, kalba žmonių kalba. Sukurta daugybė komiksų, ir todėl vaikai galvoja, kad gyvūnai yra kaip jie“, – savo įžvalgomis pasidalijo rusas teisininkas, pridūręs, jog Amūro ir Timūro draugystė yra užslėpta propaganda.

Nepaisant internete paplitusių spekuliacijų tigro ir ožio draugystės tema, nebuvo pastebėta, kad tarp šių gyvūnų būtų užsimezgę kažkas daugiau, negu paprasta draugystė.

A.Krestianovas į teismą su prašymu nubausti minėtojo safario parko atstovą kreipėsi sausio 27 d. Nuosprendis byloje turi būti paskelbtas per 30 dienų.

2013 m. Rusijoje priimtas įstatymas dėl „gėjų propagandos“ draudimo jau seniai kritikuojamas LGBT atstovų ir žmogaus teises ginančių organizacijų, kaip dar didesnę diskriminaciją ir smurtą prieš lytines mažumas skatinanti priemonė.

Asmuo, nusižengęs šiam įstatymui, gali sulaukti nuo 53 iki 13 200 dolerių siekiančios baudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius