Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su EVT vadovu susitikęs Kinijos lyderis užsimena apie griežto karantino švelninimą

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas derybų metu su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charles'iu Micheliu užsiminė, kad mažiau mirtinos koronaviruso atmainos omikron plitimas gali leisti Pekinui sušvelninti griežtas karantino taisykles, penktadienį pranešė Europos pareigūnai.
Charles'is Michelis ir Xi Jinpingas
Charles'is Michelis ir Xi Jinpingas / „Scanpix“/AP nuotr.

Ch.Michelis susitiko su Xi Jinpingu ketvirtadienį Kinijos sostinėje.

Pasak vieno aukšto rango Europos pareigūno, Kinijos lyderis pasakė Ch.Micheliui, kad jo šalies „žmonės nusivylę“, praėjus trejiems metams nuo pirmųjų COVID-19 atvejų užfiksavimo.

Praėjusį savaitgalį pyktis ir nusivylimas griežta Kinijos reakcija į pandemiją išsiliejo į gatves per dešimtmečius nematytas demonstracijas, ir dabar keliuose miestuose pradėta švelninti griežčiausias taisykles, pavyzdžiui, kasdienį masinį testavimą.

Pasak Europos pareigūnų, Ch.Michelis pasiūlė Xi Jinpingui, kad Kinija pasektų Europos pavyzdžiu ir, siekdama kontroliuoti ligos plitimą, pirmenybę teiktų skiepijimui, o ne uždarymui.

Jų teigimu, Xi Jinpingas pasakė Ch.Micheliui, kad dabar Kinijoje daugiausia plinta mažiau mirtina omikron atmaina, o tai „atveria kelią didesniam apribojimų švelninimui nei tai, ką jau matėme kai kuriuose regionuose“.

Šiuo metu visame pasaulyje vyrauja omikron atmaina, pasirodžiusi esanti mažiau mirtina nei jos pirmtakės.

EVT pirmininkui paklausus Xi Jinpingo apie apribojimus ir protestus, Kinijos lyderis skundėsi, „kad po trejų metų COVID jis turi problemą, nes žmonės yra nusivylę“.

„Daugiausia tai buvo moksleiviai arba paaugliai, studijuojantys universitete. Taip buvo paaiškinta“, – sakė vienas aukšto rango Europos pareigūnas, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga.

Kitas Europos pareigūnas sakė: „Kaip pirmininkas paaiškino prezidentui Xi, Europoje iš pradžių pirmuoju COVID problemos sprendimo etapu daug dėmesio skyrėme izoliavimui, karantinui ir tyrimams, tačiau per tam tikrą laiką tai peraugo į labai didelį dėmesį skiepijimui.“

„Aš jaučiau, kad tai buvo informatyvus dalykas. Galbūt nujaučiau, kad Kinija... vis dažniau sieks paskatinti savo piliečius skiepytis. Taip pat galbūt šiek tiek sekti Europos patirtimi“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius