Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomija ėmė įtarinėti Rusijos federalinę saugumo tarnybą pabėgėlių pergabenimu

Suomijos užsienio reikalų ministras Timo Soini pripažino, kad šalies žiniasklaidoje pasirodę kaltinimai, jog Rusija pergabena pabėgėlius į Suomijos teritoriją, turi pagrindo. Apie tokį procesą šeštadienį paskelbė Tamperės dienraštis „Aamulehti“.
Migrantai iš Afganistano prie Rusijos-Suomijos pasienio
Migrantai iš Afganistano prie Rusijos-Suomijos pasienio / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suomijos žiniasklaidos teigimu, pabėgėlių pergabenimo procesui diriguoja Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST). Visa tai vykdoma su Murmansko regiono valdžios žinia.

Suomių fotografas, aplankęs Alakurčio miestą Rusijos teritorijoje, 70 kilometrų nuo sienos su Suomija teigė matęs ir nufotografavęs automobilius, kuriuose buvo susodintos perėjimo į Suomijos teritoriją laukiančios pabėgėlių šeimos iš Sirijos, Afganistano.

Pasak fotografo, teoriją apie koordinuotą pabėgėlių gabenimą iš Rusijos link Suomijos jam patvirtino ir pakeliui sutiktas bei pavežėtas Rusijos pasienio apsaugos patrulis.

Suomijos politikai Jussi Halla-aho ir Petri Sarvamaa šeštadienį Suomijos televizijai teigė, kad Rusija bando pasinaudoti pabėgėlių krize, žaisdama geopolitinius žaidimus.

Tokią teoriją parėmė ir pats Suomijos užsienio reikalų ministras T.Soini, pabrėždamas, kad pabėgėlių keliavimas į Suomiją per Rusiją yra faktas, kuris neramina. Pasak jo, viskas vyksta taip koordinuotai, kad būtų neįmanoma be vietos valdžios įsikišimo ir žinios Kremliuje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Timo Soini
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Timo Soini

„Susidaro įspūdis, kad kalbos, jog kažkas visa tai organizuoja ir reguliuoja Rusijos pusėje, yra tiesa“, – sakė T.Soini. „Pasienio patruliai neužsiiminėja politika, jie atlieka jiems pavestas funkcijas. Akivaizdu, kad toks judėjimas turi būti reguliuojamas“, – darė išvadą Suomijos diplomatijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius