Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teroro išpuolio Niujorke liudininkai: „Iš pradžių manėme, kad tai – Helovino pokštas“

Federalinis tyrimų biuras incidentą Niujorke, per kurį žuvo mažiausiai aštuoni žmonės ir dar 15 sužeista, traktuoja kaip terorizmo išpuolį. Anot liudininkų, partrenkti dviratininkai liko gulėti ant kelio, o pikapas judėjo toliau, kol rėžėsi į mokyklinį autobusą.
Manhatane sunkvežimis rėžėsi į žmones
Manhatane sunkvežimis rėžėsi į žmones / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kai kurie liudininkai teigė, kad tuomet vairuotojas iššoko iš pikapo ir šaukė „Allahu Akbar“ (Dievas didis – liet.), praneša portalas telegraph.co.uk.

Liudininkai pasakojo, kad iš pradžių išpuolis pasirodė lyg Helovino pokštas.

Vienas liudininkas leidiniui teigė: „Išgirdau penkis šūvius ir pribėgau prie lango, tuomet išvydau žmones, pasileidusius bėgti į visas puses. Policija ir greitoji pagalba jau buvo įvykio vietoje“.

„Jėzau! Transporto priemonė pervažiavo du žmones, tuomet rėžėsi į mokyklinį autobusą. Pamačiau dviejų žuvusiųjų kūnus ir gulinčius visiškai sumaitotus dviračius“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė kitas įvykio liudininkas.

14-metis moksleivis Laithas, netoliese lankantis mokyklą, pasakojo manęs, kad tai – automobilio avarija. „Tuomet iš pikapo iššoko vyras, jis turėjo du ginklus. Pamanėme, kad ginklai buvo žaisliniai ir kad tai buvo Helovino pokštas“, – kalbėjo jis.

„Manėme, kad tai Helovino dalis. Tas vyras ėmė bėgti. Buvo ir kitas vyras su žaliais marškinėliais, kuris sekė jam iš paskos. Aš girdėjau gal keturis-šešis šūvius – visi pasileido bėgti“, – prisiminė moksleivis.

VIDEO: Manhatene į pėsčiuosius ir dviratininkus rėžėsi pikapas

Kitas moksleivis Alifas pasakojo matęs du kūnus. Vaizdo įraše iš įvykio vietos matyti, kad išpuolio vietoje iš tiesų guli mažiausiai du veikiausiai žuvusių žmonių kūnai.

Dar vienas liudininkas Tawhidas Kabiras prisipažino taip pat manęs, kad tai – Helovino dalis. „Pamačiau ginklą ir tuomet suvokiau, kad tai rimta“, – pasakojo jis.

Michaelis Corbinas teigė, kad girdėjo šūvius: „Aš girdėjau penkis šūvius, kurie sekė vienas paskui kitą“. Tuo metu kitas liudininkas leidiniui „New York Daily News“ tvirtino girdėjęs net 15 šūvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius