Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Turkija sako nebestabdysianti į Europą norinčių pabėgėlių

Turkija pasienyje nebestabdys pabėgėlių, norinčių keliauti į Europą, penktadienį naujienų agentūrai AFP sakė aukšto rango pareigūnas.
Pabėgėliai iš Sirijos, per Turkiją atvykę į Lesbo salą
Pabėgėliai iš Sirijos, per Turkiją atvykę į Lesbo salą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis tai pareiškė kitą dieną po to, kai Sirijos šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje per aviacijos smūgį, dėl kurio kaltinamos Damasko pajėgos, žuvo 33 turkų kariai.

„Nebelaikysime užvertų durų pabėgėliams, norintiems keliauti į Europą“, – sakė turkų pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Beveik 300 migrantų, tarp jų daug sirų, jau atvyko į Edirnės provinciją prie sienos su Graikija, vildamiesi patekti į Europą, pranešė privati naujienų agentūra DHA.

Kita migrantų grupė atvyko į Aivadžiką Čanakalės provincijoje Turkijos vakaruose. Pasak DHA, šie žmonės bandys valtimis pasiekti Lesbo salą.

Po turkų karių žūties per antskrydį Idlibe, dėl kurio kaltinamas Damaskas, Ankaroje buvo sušauktas skubus pasitarimas, kuriam pirmininkavo prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

Turkija, jau suteikusi prieglobstį maždaug 3,6 mln. pabėgėlių sirų, bijo naujo žmonių antplūdžio, o šalies visuomenėje auga nusistatymas prieš migrantus.

Turkijos prezidentūros atstovas spaudai Fahrettinas Altunas virtinėje „Twitter“ žinučių apkaltino Sirijos vadovą Basharą al Assadą „vykdant „etninį valymą“ ir siekiant išvaryti milijonus sirų iš Idlibo.

„Šie žmonės bandys bėgti į Turkiją ir Europą. Jau priėmę beveik 4 mln. pabėgėlių, mes nebeturime galimybių ir išteklių įsileisti dar milijoną žmonių“, – rašė jis.

Graikija ir jos partnerės Europos Sąjungoje nuogąstauja dėl galimos naujos pabėgėlių bangos. Per 2015-ųjų pabėgėlių krizę į Senąjį žemyną atvyko daugiau kaip milijonas žmonių.

2016-aisiais Ankara sudarė susitarimą su ES dėl migrantų srautų į Europą ribojimo mainais į įvairias paskatas ir finansinę pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius