-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Turkijos pajėgos surengė naują operaciją prieš PKK kovotojus šiaurės Irake

Turkijos karo lėktuvai trečiadienį bombardavo įtariamus kurdų kovotojų taikinius šiaurės Irake, o specialiosios pajėgos vykdė antžeminę „valymo operaciją“, pranešė Gynybos ministerija Ankaroje, turkų kariuomenei tęsiant naują operaciją kaimyniniame regione.
Turkijos kariai
Turkijos kariai/Asociatyvinė nuotr. / „Scanpix“/AP nuotr.

Kariuomenė penktadienį pradėjo naują sausumos ir oro puolimą prieš uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojus, turinčius bazių šiaurės Irake ir rengiančius iš tos teritorijos atakas prieš Turkiją.

Šis turkų pajėgų įsiveržimas į regioną yra pirmasis nuo vasario mėnesio, kai 13 kurdų pagrobtų Turkijos piliečių buvo rasti negyvi urvų komplekse, regis, patyrus fiasko jų gelbėjimo operacijai.

Per pastaruosius dešimtmečius Turkija surengė daugybę tarpvalstybinių oro ir sausumos operacijų prieš PKK, o vėliausias puolimas daugiausia vykdomas Irako šiauriniuose Metinos, Avašino ir Basiano regionuose.

Gynybos ministerijos pareiškime nurodoma, kad operacija vykdoma „kaip planuota“ ir kad įtariamiems PKK taikiniams smogiama „tiek iš oro, tiek iš žemės“.

Tuo metu į regioną nuskraidinti komandosai „deda visas įmanomas pastangas“, siekdami sunaikinti įtariamus PKK objektus – slėptuves ir urvus – taip pat ginkluotę, šaudmenis, savadarbius sprogmenis ir minas, rašoma pareiškime.

PKK naujausią įsiveržimą pavadino „genocidiniu išpuoliu“ ir paragino „pasaulio demokratijas“ priešintis Ankarai.

Nuo 1984 metų, kai PKK, kurią JAV ir ES laiko teroristine organizacija, pradėjo sukilimą Turkijos pietryčiuose, kur dauguma gyventojų yra kurdai, žuvo dešimtys tūkstančių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius