-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Turkų programišiai atakavo Graikijos vyriausybės, akcijų biržos svetaines

Turkų programišiai penktadienį paskelbė, jog buvo ilgiau nei 90 minučių užvaldę oficialias Graikijos parlamento, užsienio reikalų ir ekonomikos ministerijų, taip pat šalies akcijų biržos svetaines.
Programišiai – galingiausias Rusijos ginklas kovoje su Vakarais
Programišiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Programišių grupė „Anka Neferler Tim“ savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paaiškino ataką surengusi dėl to, jog „Graikija grasina Turkijai Egėjo jūroje ir rytinėje Viduržemio jūros dalyje. O dabar ji kelia grėsmę konferencijai dėl Libijos.“

Ankara teikia karinę paramą Fayezo al Sarrajo vadovaujamai tarptautinės bendruomenės pripažįstamai Libijos Nacionalinės santarvės vyriausybei (NSV) ir ketvirtadienį paskelbė pradedanti siųsti karius į Libiją, kad padėtų NSV atremti maršalui Khalifai Haftarui ištikimų pajėgų puolimus.

Sekmadienį Berlyne įvyks Jungtinių Tautų remiama Libijos taikos konferencija, kurioje bus siekiama atgaivinti taikos procesą šioje šalyje.

Graikijos vyriausybė į konferenciją nebuvo pakviesta, tačiau likus dviem dienoms iki šio susitikimo Graikijos ministras pirmininkas Kyriakas Micotakis susitiko su Kh.Haftaru, kurį paragino „konstruktyviai dalyvauti taikos konferencijoje Berlyne“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius