Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Ukrainos gynybos ministras apie proveržį fronte: „Kai tai įvyks, viską pamatysite“

Grupės kaimų išvadavimas, kuriuos okupavo Rusija, nebuvo „pagrindinis įvykis“ Kyjivo planuojamame kontrpuolime, leidiniui „Financial Times“ pareiškė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.
Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas
Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas / „AP“/„Scanpix“

„Kai tai įvyks, jūs pamatysite viską... Visi viską pamatys“, – tvirtino ministras, ragindamas neteikti reikšmės žiniasklaidos pranešimams apie lėtą Ukrainos pažangą prieš gerai įsitvirtinusius rusus.

O.Reznikovo teigimu, pagrindiniai Ukrainos rezervai, įskaitant daugumą brigadų, neseniai apmokytų Vakaruose ir aprūpintų moderniais NATO tankais bei šarvuočiais, dar nėra dislokuoti.

Jis taip pat išreiškė nuomonę kad praėjusio savaitgalio sukilimas Rusijoje parodė esminį prezidento Vladimiro Putino režimo silpnumą.

„Tai tarsi sniego gniūžtė, – sakė ministras, turėdamas omenyje režimo polinkį į savidestrukciją, – kuo ji didesnė, tuo greičiau rieda“.

O.Reznikovas išreiškė viltį, kad neramumai Maskvoje paskatins Vakarų sostines dar labiau padidinti ginklų siuntas, skirtas padėti Kyjivui.

Interviu metu gynybos ministras pripažino suprantantis, kad NATO susitikimo metu Vilniuje Ukrainai nebus pasiūlyta narystė Aljanse.

„Suprantame, kad karštojoje fazėje, vargu, ar pavyks priimti vieningą politinį sprendimą. Tačiau mums reikia aiškaus signalo, aiškių gairių“, – sakė O.Reznikovas.

Ukraina buvo vienintelė šalis pasaulyje, turinti mūšio lauko patirties „sulaikant rusus. . ir [pradėjusi] su jais kovoti NATO ginklais“, – atkreipė dėmesį jis.

„Kokių dar argumentų reikia, kad Ukraina būtų pakviesta į NATO?“ – pridūrė ministras.

Jis pasakojo, jog Ukrainos kariuomenė ir toliau daro didelius nuostolius Rusijos kariams, naikinimą naudoja kaip priemonę, o „Ukrainos žemių išlaisvinimą – kaip tikslą“. Tačiau patvirtino ir Vakarų karybos ekspertų teiginius, jog šis kontrpuolimas skirsis nuo to, ką liudijome anksčiau.

O.Reznikovas sutiko, jog ši operacija kontrastuos su praėjusių metų stulbinančiu Rusijos pajėgų sutriuškinimu Kyjive, šiaurės rytinėje Charkivo srityje ir pietiniame Chersono mieste.

„Negalima tikėtis stebuklo per kiekvieną operaciją“, – sakė jis.

Aktyvios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo operacijos prasidėjo birželio pradžioje. Ukrainos kariuomenės atstovų teigimu, nuo to laiko pietuose išlaisvinta 130 kv. km teritorijos.

Praėjusią savaitę Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Ukrainos kariuomenės žengimas į priekį fronto linijoje nevyksta greitai. Tačiau, pasak jo, taip prasidėjo ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rudens kontrpuolimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius