-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 06 25 /19:51

Ukrainos rytinis Sjevjerodonecko miestas visiškai užimtas rusų pajėgų

Rusijos pajėgos visiškai užėmė svarbų Sjevjerodonecko miestą Ukrainos rytuose, dėl kurio kelias pastarąsias savaites vyko įnirtingos kautynės, šeštadienį pranešė jo meras.
Sjevjerodoneckas
Sjevjerodoneckas / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

„Miestą visiškai okupavo rusai“, – sakė Sjevjerodonecko administracijos vadovas Oleksandras Striukas.

Ankstesnę dieną Ukraina pranešė, jog atitrauks savo pajėgas iš šio miesto, kad sustiprintų kaimyninio Lysyčansko gynybą.

Užėmusios Sjevjerodonecką ir Lysyčanską Rusijos pajėgos galutinai perimtų kontrolę Luhansko srityje ir galėtų toliau vystyti puolimą kitose Donbaso regiono teritorijose.

O.Striukas sakė, kad buvo pradėtas civilių evakavimas iš Sjevjerodonecko chemijos gamyklos „Azot“, kurioje nuo Rusijos pajėgų artilerijos ugnies slėpėsi keli šimtai gyventojų.

„Šie žmonės beveik tris mėnesius praleido rūsiuose. Tai sunku emociškai ir fiziškai“, – sakė miesto administracijos vadovas ir pridūrė, kad dabar jiems reikės medicininės ir psichologinės pagalbos.

Tuo metu prorusiški separatistai paskelbė kartu su Rusijos pajėgomis užėmę chemijos gamyklą „Azot“ ir „evakavę“ iš ten daugiau kaip 800 civilių.

Pajėgos „visiškai perėmė gamyklos „Azot“ pramoninės zonos kontrolę“, platformoje „Telegram“ parašė prorusiškų separatistų atstovas Andrejus Maročka.

Kitas Luhansko separatistų atstovas Ivanas Filiponenka nurodė, kad buvo „evakuoti“ maždaug 800 civilių, kurie pastarosiomis savaitėmis slėpėsi gamykloje „Azot“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius