Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Netoli Kupjansko vyksta įnirtingi mūšiai: paaiškino, kodėl Rusija sutelkė pajėgas būtent ten

Ukraina ketvirtadienį pranešė, kad šiaurės rytų fronto linijoje netoli Kupjansko, kur Kyjivas ragina evakuoti vietos gyventojus, vyksta įnirtingi mūšiai.
Gelbėjimo darbai nuo rusų atakų nukentėjusiame Kupjanske
Gelbėjimo darbai nuo rusų atakų nukentėjusiame Kupjanske / „Reuters“/„Scanpix“

„Rusai bando įsitvirtinti (Kupjansko srityje) ir pralaužti mūsų gynybą (...) padėtis išlieka sudėtinga, bet kontroliuojama, ten veikia Ukrainos žvalgyba ir artilerija“, – per nacionalinę televiziją sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas Serhijus Čerevatis.

Jis pažymėjo, kad Rusija bando perimti iniciatyvą, tačiau Ukrainos kariai galingai atlaiko puolimą. Pasak jo, Rytų grupuotės vadas Oleksandras Syrskis buvo atvykęs ir įsakė padidinti ugnies poveikį priešui bei priėmė sprendimus, kurie gerokai padės vykdyti gynybinius procesus.

„Kupjanskas yra vienas iš rusų pažeminimo taškų šiame kare“, – pabrėžė S.Čerevatis, primindamas, kad 2022 m. rugsėjį miestas buvo išvaduotas nuo užpuolikų. Pasak jo, būtent todėl Rusijai jis toks svarbus.

„Generolas O.Syrskis pernai buvo pagrindinis šio rusų pažeminimo dirigentas, o dabar jis kartu su galinga vadų ir kariškių komanda padarys viską, kad priešui čia nepavyktų“, – pabrėžė S.Čerevatis.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rytinės grupuotės atstovas teigė, kad okupantai šioje kryptyje pasitelks „Storm Z“ kuopas ir tikisi, kad jos vykdys „mėsos šturmą“, t. y. bet kokia kaina pralauš ukrainiečių gynybą.

Anot jo, okupantai jau yra bandę taip pulti, bet nesėkmingai, nes ten yra mūšiuose užgrūdintos ukrainiečių brigados, kurių nepavyks išgąsdinti.

S.Čerevatis taip pat paminėjo, kad rusai regione galingiausiai naudoja artileriją – kasdien rusai apskritai rytų kryptimi vykdo daugiau kaip 1000 apšaudymų, konkrečiai per šią dieną vien Bachmuto kryptimi buvo 580 apšaudymų iš visų rūšių ginklų. „Visomis kryptimis priešas paleidžia nuo 40 000 iki 60 000 sviedinių“, – pridūrė jis.

Pernai rugsėjį Ukrainos pajėgos atkovojo Kupjanską ir aplinkines Ukrainos Charkivo srities vietoves, nuo to laiko Maskva atnaujino puolimą regione.

Ukrainos kariuomenės atstovė spaudai Hana Maliar trečiadienį sakė, kad Kupjanskas dabar yra pagrindinė rusų puolimo kryptis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius