TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos vadovas Petro Porošenka veržiasi į šalies turtuolių sąrašo aukštumas

Savaitgalį paskelbtas 100 turtingiausių Ukrainos gyventojų sąrašas nustebino daugelį. Kiti šalies oligarchai prarado milžiniškas sumas, o šalies vadovas Petro Porošenka papildė savo turtą daugiau nei 150 milijonų JAV dolerių, rašo kyivpost.com.
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2015 metų turtingiausių Ukrainos gyventojų sąrašo viršuje vis dar yra oligarchas Rinatas Achmetovas. Tiesa, įtakingiausiu Ukrainos žmogumi vadinamą verslininką gerokai nuskurdino šalies valiutos grivinos nuosmukis. R.Achmetovas prarado daugiau nei pusę savo turto ir dabar jo turtas sudaro 4,5 milijardo dolerių.

Antroje vietoje – Kijevo nemalonę užsitraukęs oligarchas Ihoris Kolomoiskis. Naujojo Odesos gubernatoriaus Michailo Saakašvilio ir Ukrainos prezidento P.Porošenkos varžovas prarado 400 milijonų dolerių, tačiau vis dar išliko verslo elito viršuje.

Šimtus milijonų prarado ir kiti penketuko atstovai – Hennadijus Bogoliubovas, Viktoras Pinčukas ir teismo suole sėdintis Dmytro Firtašas.

P.Porošenka iš devintosios vietos šoktelėjo net į šeštąją. Jis vienintelis sugebėjo ne tik išsaugoti turėtą turtą, bet ir pagausinti jį daugiau nei 150 milijonų. Skelbiama, kad P.Porošenkai priklauso stambus konditerijos verslas („Rošen“) bei automobilių gamykla Lucke. Taip pat šalies vadovas valdo Penktąjį televizijos kanalą.

Septintoje vietoje – verslininkas Vadymas Novinskis. Aštuntoje – Oleksijus Martynovas, o štai devintoje – sąrašo naujokai ir savadarbių daiktų parduotuvių tinklo savininkai Oleksandras ir Halyna Herehos.

Dešimtas – verslininkas Jurijus Kosiukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius