Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos verslininkas R.Achmetovas ruošia milijardinį ieškinį Rusijai dėl „Azovstal“ ir kitų įmonių

Vienas turtingiausių Ukrainos verslininkų Rinatas Achmetovas tvirtina, kad šiuo metu vyksta teisininkų darbas ruošiant ieškinius Rusijai. Bus reikalaujama kompensuoti nuostolius, kuriuos jo verslas patyrė dėl Rusijos karinių veiksmų Mariupolyje, Luhanske ir kitose Ukrainos vietose. Kol kas tiksli ieškinio suma nenurodoma, tačiau jau aišku, kad ji sieks dešimtis milijardų dolerių.
Rinatas Achmetovas – „Azovstal“ gamyklos savininkas
Rinatas Achmetovas – „Azovstal“ gamyklos savininkas / VidaPress ir „Scanpix“/„Reuters“ nuotr.

Apie tai praneša verslininko spaudos tarnyba, kurią cituoja Ukrainos žiniasklaida.

Anot R.Achmetovo, nuo Rusijos pradėto plataus masto puolimo visoje Ukrainoje vasario 24 dieną tokios jo įmonės kaip „Azovstal“, „Illich Steel“, Avdijivkos kokso chemijos gamykla, Luhansko TEC ir dar dešimtys pramoninės infrastruktūros bei žaliosios energetikos objektų arba yra visiškai sunaikinti, arba buvo priversti nutraukti veiklą.

VIDEO: Kova už „Azovstal“: kas vyko milžinišką plotą užimančioje gamykloje?

Visų šių objektų vertė iki karo siekė dešimtis milijardų dolerių.

„Vienareikšmiškai mes pateiksime ieškinį Rusijai ir reikalausime tinkamo visų nuostolių bei prarasto verslo kompensavimo. Jau dabar atliekamas kruopštus teisinis darbas dėl šių klausimų. Mes teiksime ieškinius visose tarptautinėse ir nacionalinėse institucijose“, – teigė R.Achmetovas.

Kaip skelbia epravda.com.ua, vien „Azovstal“ ir „Illich Steel“ praradimai dėl Rusijos vykdomų karinių veiksmų turėtų siekti nuo 17 iki 20 milijardų dolerių.

„Galutinė suma bus paskelbta ieškinio pranešime Rusijai“, – sakė verslininkas.

Jo verslo objektų, kurie dabar sugriauti, nukentėjo ar yra užkonservuoti dėl Rusijos karinės agresijos Ukrainoje, vertė iki karo siekė daugiau nei 20 milijardų dolerių.

Kovo antroje pusėje vienas turtingiausių Ukrainos verslininkų Rinatas Achmetovas pareiškė, kad Mariupolio metalurgijos gamyklos niekada nedirbs Rusijos okupacijos sąlygomis.

„Rusijos kariai Mariupolį verčia griuvėsiais, žudo miesto gyventojus, bombarduoja gamyklas. Šios gamyklos jokiu būdu neveiks Rusijos okupacijos sąlygomis“, – JAV leidiniui „The Wall Street Journal“ tuomet sakė verslininkas.

Šiuo metu Mariupolis visiškai kontroliuojamas Rusijos pajėgų. Iš „Azovstal“ gamyklos, kuri buvo likusi paskutinis ukrainiečių karių bastionas šiame mieste, liko tik griuvėsiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius