Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas ragina pasaulį bendradarbiauti su D.Trumpu klimato klausimu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį paragino pasaulį dirbti su JAV vadovu Donaldu Trumpu sprendžiant klimato problemas ir tvirtino jo „neteisiantis“ dėl sprendimo pasitraukti iš Paryžiaus sutarties.
Vladimiras Putinas
V.Putinas ragina pasaulį bendradarbiauti su D.Trumpu klimato klausimu / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

„Man atrodo, kad dabar reikėtų ne kelti triukšmą dėl šios priežasties, o vis dėlto sukurti sąlygas bendram darbui“, – V.Putinas pareiškė per vieną ekonomikos forumą Sankt Peterburge. Jis priminė, kad D.Trumpas sakė norintis iš naujo derėtis dėl naujos sutarties.

„Jeigu tokios daug (šiltnamio efektą sukeliančių dujų) išmetančios šalys kaip Jungtinės Valstijos visiškai nebendradarbiaus, tuomet apskritai jokio susitarimo šioje srityje nepavyks suderinti ir pasirašyti“, – pabrėžė V.Putinas.

Kremliaus vadovas pridūrė: „Mano nuomone, buvo galime ir nepasitraukti iš Paryžiaus sutarties, nes ji yra pagrindų susitarimas. Iš esmės ... buvo galima pakeisti Jungtinių Valstijų įsipareigojimus Paryžiaus susitarimų pagrindu.“

V.Puinas: „Tačiau juostelės juk atgal neatsuksi. Kas pasakyta – pasakyta. Reikia galvoti, kaip gyventi toliau.“

„Tačiau juostelės juk atgal neatsuksi. Kas pasakyta – pasakyta. Reikia galvoti, kaip gyventi toliau“, – sakė V. Putinas ir pridūrė, kad pasauliui bet kokiu atveju reikės spręsti pasaulio klimato kaitos problemą.

Kiti pasaulio lyderiai su pykčiu ir nusivylimu reagavo į D.Trumpo pareiškimą, kad Jungtinės Valstijos, antroji daugiausiai šiltnamio efektą sukeliančių dujų į atmosferą išmetanti šalis, traukiasi iš 2015 metais pasirašytos Paryžiaus sutarties.

Lyderiai, tarp jų Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, teigė, kad D.Trumpo sprendimas yra neapgalvotas ir pažadėjo ginti susitarimus, kuriuos jie laiko gyvybiškai svarbiais mūsų planetos ateičiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius