Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis apie gautus pažadus duoti daug naikintuvų F-16: „Man buvo laimės diena“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė, jog kai kurios neįvardijamos šalys patvirtino, kad suteiks Ukrainai naikintuvų F-16, o jų skaičius bus didelis. Anot Ukrainos vadovo, dabar svarbu įforminti susitarimus aviacijos koalicijoje.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis / „AFP“/„Scanpix“

Vizito Moldovoje metu Ukrainos prezidentas V.Zelenskis dalyvavo uždarame susitikime su tam tikro skaičiaus valstybių partnerių atstovais, kurie aiškiai patvirtino, kad perduos F-16 naikintuvus mūsų kariams, praneša Ukrainos portalas zn.ua.

„Kai kurios Europos šalys taip pat suskaičiavo ir pranešė, kiek lėktuvų gali suteikti Ukrainos pajėgoms“, – spaudos konferencijoje sakė V.Zelenskis.

„Cover Images“/„Scanpix“/Naikintuvai F-16
„Cover Images“/„Scanpix“/Naikintuvai F-16

„Negaliu apie tai kalbėti išsamiai. Partneriai žino, kiek mums reikia (naikintuvų – red.). Iš kai kurių mūsų partnerių Europoje jau gavau pritarimą šiam skaičiui – jis yra galingas. Labai džiaugiuosi, kad gavau informacijos iš kai kurių valstybių. Man tai buvo laimės diena, nes kartais reikia dėl ko nors susitarti po vieną ar du, o čia turėjome rimtą, galingą pasiūlymą“, – sakė valstybės vadovas.

Neatskleisdamas šių diskusijų detalių, jis priminė, kad tam, jog Ukraina gautų F-16, oficialų leidimą turi duoti ir Jungtinės Amerikos Valstijos.

Be to, sakė V.Zelenskis, šalis dar turi sukurti ir paruošti infrastruktūrą tokiems orlaiviams.

„Svarbu, kad ši koalicija būtų susitarimas popieriuje, tai gali būti susitarimas dėl Ramšteino ar kitos platformos. Duok Dieve, gausime naikintuvus, o tada prasidės ir visos infrastruktūros parengimas, o tai nėra greita. Yra supratimas, ką daryti, kur daryti, kokiu kiekiu ir yra supratimas, kas tiksliai bus daroma“, – pridūrė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius