Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2022 03 11 /15:04

V.Zelenskis apie rusų kviečiamus Sirijos kovotojus: „Jie čia atvyks tiesiog žudyti“

Ukrainiečiai yra išdidūs žmonės, kurie visada gina savus, ir okupantui neatiduos nė trupučio Ukrainos žemės, nė procento turimos laisvės, penktadienį išplatintame kreipimesi sako šalies vadovas Volodymyras Zelenskis. Prezidentas teigia, kad ukrainiečiai išlaisvins savo žemę, nes jau yra pasiektas strateginis proveržis, V.Zelenskį cituoja naujienų agentūra UNIAN. Ukrainos vadovas prakalbo ir apie iš Sirijos atvykstančius samdinius, kurie padės Rusijos kariuomenei.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

„Jau 16 dienų kovojame už savo laisvę. Tai keturis kartus ilgesnis laikas, nei priešas planavo. Prieš kariuomenę, kuri buvo laikoma viena stipriausių pasaulyje, kuri tikėjosi, kad ukrainiečiai su gėlėmis pasitiks Rusijos vėliavas Ukrainos gatvėse“, – vaizdo įraše akcentavo Ukrainos prezidentas.

Jis taip pat teigė, kad ukrainiečiai jau yra pakeliui į tikslą: „Neįmanoma pasakyti, kiek dienų dar turime išlaisvinti savo žemei, bet galima pasakyti, kad tai padarysime. Mes jau esame pakeliui į savo tikslą, į savo pergalę.“

V.Zelenskis kalbėjo, kad Rusija dabar suburs samdinius iš Sirijos, kuriems nerūpi, kas ir kokia kalba Ukrainoje kalba, nes jie čia atvyks tiesiog žudyti.

„Tai vidaus karas, karas su labai atkakliu priešu, kuris nekreipia dėmesio net į tūkstančius savų nužu

dytų žmonių, nužudytų kareivių. Priešu, kuris sugalvojo prieš mūsų žmones atsivesti samdinius, banditus iš Sirijos, iš šalies, kuri buvo sunaikinta taip pat, kaip dabar okupantai naikina mus, mūsų Mariupolį, mūsų Charkivą, Achtyrką, Černihivą, Volnovachą, Iziumą“, – sakė V.Zelenskis.

Anksčiau buvo skelbta, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pritarus planui į Ukrainą siųsti savanorius kovotojus, Kremlius penktadienį pareiškė, kad kovotojams iš Sirijos ir Artimųjų Rytų bus leista kovoti už Rusiją Ukrainoje.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams pareiškė, kad Rusijos gynybos ministras pranešė, jog „dauguma norinčiųjų ir pasiprašiusiųjų [kovoti] yra Artimųjų Rytų šalių piliečiai ir sirai“.

„Praėjusią naktį ir rytą okupantai „demilitarizavo“ vandentiekį Černihivo mieste. Miestas liko be vandens. Darome viską, kad atnaujintume vandens tiekimą, nes dėl nuolatinio apšaudymo kai kuriose Sumų, Kyjivo, Donecko srityse nėra elektros, kyla problemų dėl šildymo, nėra dujų, vandens – tai humanitarinė katastrofa. Humanitarinė katastrofa – tai du žodžiai, kurie tapo kitų dviejų žodžių – Rusijos Federacija – sinonimu“, – vaizdo įraše kalbėjo V.Zelenskis.

Jis priminė, kad naktį okupantai Dnipro mieste susprogdino batų fabriką, gyvenamąjį namą, vaikų darželį.

„Už ką? Kaip jie kėlė grėsmę Rusijos valstybei?“, – klausė V.Zelenskis.

Jis sakė, kad jei tai tęsis toliau, vien tik sankcijų iš Vakarų tramdyti Rusijai nepakaks.

Ukrainos prezidentas taip pat pabrėžė, kad jei okupantai vėl sutrukdys žmonių evakuaciją, galiausiai pasaulis taip sureaguos, kad jiems patiems prireiks humanitarinių koridorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius