Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis: nesu tikras, kad V.Putinas yra gyvas

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė nesąs visiškai tikras, ar Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vis dar gyvas. Tokius žodžius jis ištarė nuotoliniu būdu kalbėdamas Davose, kur susirinkę pasaulio šalių lyderiai.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

„Nelabai suprantu, su kuo ir apie ką kalbėti. Nesu tikras, kad Rusijos prezidentas, kuris kartais pasirodo ekrane, iš tiesų yra jis. Nelabai suprantu, ar jis gyvas, ar kad jis priima sprendimus. Iš viso kas ten priima sprendimus? Kokie žmonės? Neturiu tokios informacijos.

Nelabai suprantu, kaip galima pažadėti Europos lyderiams vieną dalyką, o kitą dieną pradėti plataus masto invaziją į šalį. Aš tiesiog nelabai suprantu, su kuo mes turime reikalų. Kai sakome „taikos derybos“ – nelabai suprantu, su kuo.

Mes dabar su jumis bendraujame – jūs tiksliai žinote, kas aš esu, o aš tiksliai žinau, kas jūs. Yra mūsų gyvenimo liudininkų. Ir net jei kalbėtume apie skirtingus dalykus, galėtume pasiekti bendrą sutarimą.

Man atrodo, kad Rusija pirmiausia turėtų susirasti „ką nors“, o tada pasiūlyti „kažką“, – kalbėjo V.Zelenskis.

V.Zelenskis teigė, kad ginkluotė yra „vakcina nuo Rusijos tironijos“.

Ukrainos prezidentas pabrėžė, jos Ukraina padarė viską, kad diplomatijos būdu išlaisvintų savo teritorijas, o taikos derybos dar nėra taika.

Sukritikavo Vokietiją

Ukrainos prezidentas V.Zelenskis ketvirtadienį sukritikavo Vokietijos neryžtingumą dėl modernių tankų „Leopard“ tiekimo, žiniasklaidai pranešant, kad Berlynas juos tieks tik tuo atveju, jei Jungtinės Valstijos taip pat pasiūlys savo tankus „Abrams“.

„Būna atvejų, kai neturėtume dvejoti ar lyginti. Kai kas nors sako: „Aš duosiu tankų, jei kas nors kitas taip pat pasidalins tankais“, – vaizdo ryšiu susirinkusiesiems Davose kalbėjo V.Zelenskis. – Nemanau, kad tai tinkama strategija.“

„AP“/„Scanpix“/Rusijos lyderis Vladimiras Putinas ir naujas Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Gerasimovas
„AP“/„Scanpix“/Rusijos lyderis Vladimiras Putinas ir naujas Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Gerasimovas

V.Zelenskis taip pat sakė, kad jo šalis siekia susigrąžinti Rusijos 2014 metais aneksuotą Krymą ir paragino savo partnerius Vakaruose skirti Kyjivui daugiau ginklų.

„Mūsų tikslas yra išvaduoti visas savo teritorijas“, – kalbėdamas ukrainietiškai sakė jis auditorijai Davose.

„Krymas yra mūsų žemė, mūsų teritorija, mūsų jūra ir mūsų kalnai. Duokite mums ginklų ir mes susigrąžinsime savo žemę“, – pareiškė V.Zelenskis.

Penktadienį JAV valdomoje Ramšteino bazėje Vokietijoje Vakarų sąjungininkų ir ginklų tiekėjų susitikimas.

„Mums reikia visų jėgų, nes kovojame prieš visą šitą tironiją, – teigė Ukrainos prezidentas. – Mes negalime to daryti tik su motyvacija ir morale.“

V.Zelenskis teigė, kad ginkluotė yra „vakcina nuo Rusijos tironijos“.

Paklaustas apie kovas fronte, jis atsakė, kad „sąstingio nėra“, tačiau žiemos metu viskas sulėtėjo.

V.Zelenskis taip pat buvo paklaustas, ar trečiadienį įvykusi sraigtasparnio katastrofa Kyjivo srityje esančiuose Brovaruose, kurios metu žuvo šalies vidaus reikalų ministras ir dar 13 žmonių, buvo „nelaimingas atsitikimas ar kažkas rimtesnio“.

„Tyrimas tęsiasi. Yra kelios versijos, ir aš nesu įgaliotas kalbėti apie kurią nors iš jų, kol tyrimas nebaigtas“, – teigė Ukrainos lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius