-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis: nuo rugsėjo pradžios atkovota tūkstančio kv. km teritorija

Vakariniame kreipimesi ketvirtadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigė, kad nuo rugsėjo 1-osios Ukrainos pajėgos atkovojo 1 tūkst. kv. km teritorijos. Jis taip pat patvirtino, kad šalies kariai atkovojo Charkivo srities Balaklijos miestą.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Vykdydami gynybines operacijas mūsų didvyriai jau išlaisvino dešimtis gyvenviečių. Ir šiandien šis judėjimas tęsiasi, yra naujų rezultatų. Iš viso nuo rugsėjo 1-osios išlaisvinta daugiau kaip tūkstantis kvadratinių kilometrų mūsų teritorijos“, – sakė jis.

Prezidentas padėkojo visiems, prisidėjusiems prie okupuotų teritorijų išlaisvinimo.

Kiek anksčiau V.Zelenskis patvirtino informaciją apie tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino Charkivo srities Balaklijos miestą.

Savo telegram kanale jis paskelbė karių vaizdo įrašą iš išvaduoto miesto.

„Pone Prezidente, pone vyriausiasis vade, Charkivo srities Balaklijos miestas kontroliuojamas. Įsakymas įvykdytas. Rusijos okupacinės pajėgos pasitraukė“, – paskelbtame vaizdo įraše sako Ukrainos karys.

Vaizdo įrašu pasidalijęs V.Zelenskis rašo: „Ukrainos vėliava laisvame Ukrainos mieste po laisvu Ukrainos dangumi! Ačiū! Aš didžiuojuosi! Rūpinkitės savimi! Į pergalę!“

Balaklija buvo okupuota nuo kovo pradžios. Miestas buvo tapęs stambiu Rusijos kariuomenės atraminiu punktu. Balaklijos ir gyvenviečių į šiaurę išlaisvinimas kelia grėsmę, kad rusų grupuotė prie Iziumo bus atkirsta nuo tiekimo.

Ši gyvenvietė nuo strategiškai svarbaus Kupjansko miesto nutolusi apie 35 km.

Ukrainos kariuomenė, kelias dienas tylėjusi apie puolimą Charkivo srityje, ketvirtadienį pranešė, kad vykdydama kontrpuolimą prieš Maskvos pajėgas atkovojo daugiau kaip 20 miestų ir kaimų šiaurės rytinėje Charkivo srityje, taip pat – teritorijų rytiniame Donbase ir Ukrainos pietuose.

Ukrainiečių „kariniai daliniai prasiveržė 50 km už priešo linijų. Vykdant aktyvias operacijas Charkivo srityje buvo išlaisvinta daugiau kaip 20 gyvenviečių“, sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aukšto rango pareigūnas Oleksijus Hromovas.

Tuo tarpu Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad okupacinė valdžia esą pradėjo moterų ir vaikų evakuaciją iš strategiškai svarbaus Kupjansko miesto, per kurį eina pagrindinės tiekimo linijos į Ukrainą įsiveržusiems Rusijos daliniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius