-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

V.Zelenskis: visiškas Rusijos pralaimėjimas bus patikima garantija nuo naujų agresijų

„Rusija turi pralaimėti ne tik mūšio lauke. Visiškas Rusijos pralaimėjimas bus patikima garantija nuo naujų agresijų ir krizių“, – šeštadienio vakaro kreipimesi pažymėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, praneša UNIAN.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis / „AFP“/„Scanpix“

„Šią savaitę priimtas sprendimas dėl naujų paramos gynybai paketų – iš Jungtinių Valstijų, Lietuvos, Suomijos, Vokietijos. Švedijos parlamentas jau patvirtino 11-ąjį gynybos paramos Ukrainai paketą. Yra saugumo paketas ir tvirti susitarimai su Japonija – dar kartą ačiū ponui ministrui pirmininkui Kishidai (Japonijos ministrui pirmininkui Fumio Kishidai – red.) už produktyvų vizitą“, – sakė valstybės vadovas.

Ukrainos vadovas pridūrė, kad iš ES buvo gauta pusantro milijardo eurų makrofinansinės paramos – lėšos jau yra Nacionalinio banko sąskaitose, o Kroatijos vyriausybė patvirtino programą, skirtą Ukrainos karių gydymui ir reabilitacijai po sužeidimų.

„Graikija prisijungė prie partnerių, dirbančių kuriant specialųjį tribunolą, grupės. Mes taip pat judame gindami istorinį teisingumą ukrainiečiams: Islandija pripažino Holodomorą ukrainiečių tautos genocidu“, – sakė prezidentas.

Jis pabrėžė, kad žingsnis po žingsnio ir visur daroma viskas, kas įmanoma, kad Rusijos revanšizmas pralaimėtų kiekvieną savo agresijos prieš Ukrainą ir tautų laisvę apskritai elementą.

„Rusija turi pralaimėti mūšio lauke, ekonomikoje, tarptautiniuose santykiuose, savo bandymuose pakeisti istorinę tiesą kai kuriais savo imperiniais mitais. Kremlius pralaimi savo bandymuose dvasiškai pavergti mūsų žmones. Ir būtent visiškas Rusijos pralaimėjimas bus patikimas garantas nuo naujų agresijų ir krizių“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius