Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų Krante nukautas Izraelio karį užpuolęs palestinietis

Okupuotame Vakarų Krante ketvirtadienį buvo nukautas Izraelio kareivį užpuolęs palestinietis, pranešė žydų valstybės kariuomenė.
Izraelio karė
Izraelio karė / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Per įprastinę IDF (Izraelio gynybos pajėgų) veiklą šalia Baitino miesto įtariamasis puolė kareivį ginkluotas plaktuku ir sužeidė jam veidą. Kareivis atsakė kovine ugnimi ir įtariamąjį neutralizavo“, – sakė kariuomenės atstovas spaudai, patikslinęs, kad palestinietis buvo nukautas.

Palestinos Administracijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad buvo informuota apie „piliečio žūtį nuo Izraelio okupacinės kariuomenės šūvių“ šalia Baitino, esančio netoli Vakarų Kranto Ramalos miesto.

„Jo tapatybė vis dar nežinoma“, – nurodoma ministerijos pranešime.

Palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“ pranešė, kad per naktinius Izraelio kariuomenės reidus Džanino pabėgėlių stovykloje Vakarų Kranto šiaurėje buvo suimti šeši palestiniečiai.

Palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis savo ruožtu informavo, kad po Izraelio kariuomenės reido Nabluso mieste suteikė pagalbą 12 sužeistų žmonių.

Nuo kovo mėnesio Izraelis beveik kasdien rengia reidus okupuotame Vakarų Krante, didinančius įtampą regione. Šie reidai buvo pradėti rengti po virtinės kruvinų išpuolių prieš izraeliečius, pareikalavusių 19 gyvybių.

Vakarų Krantą, kurį anksčiau kontroliavo Jordanija, Izraelis užėmė per 1967 metų Šešių dienų karą ir kontroliuoja visus įvažiavimus į šią teritoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius